אוכל

אוזני המן עם במבה אדומה ושוקולד לבן

עם כל הכבוד לשלל המילויים המיוחדים שיש לנו לאוזני המן, זה אחד השילובים המושלמים: במבה אדומה ושוקולד לבן. ובשביל שיהיו אקסטרה מפנקות, יש במבה אדומה גם בבצק עצמו

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 11/03/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיnull
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-25 אוזני המן:

2 כוסות קמח

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה פרוסה לקוביות

2 כפות מים

למילוי:

2 שקיות במבה אדומה מפוררות גס (30 גרם כל שקית)

2 חבילות שוקולד לבן, מומס

3-4 כפות גבינת שמנת/מסקרפונה

לציפוי:

חבילת שוקולד לבן מומס (100 גרם)

שקית במבה אדומה מפוררת

אופן ההכנה:

מתכונים לפורים

רעיונות למשלוחי מנות

כל המתכונים לאוזני המן

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את  כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר להצטנן.

2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את מצרכי המילוי ומעבירים לשקית זילוף.

3.מחממים תנור ל-180 מעלות.

במבה אדומה גם בבצק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
במבה אדומה גם בבצק|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 מכינים קערה עם במבה אדומה מפוררת. אחרי שהמלית הצטננה מכדררים את הבצק לעיגולים בגודל כדור פינג פונג, טובלים את תחתית כדור הבצק בקערה, מועכים את כדור הבצק. מניחים כפית מהמלית במרכז העיגולים, מקפלים היטב את הקצוות לצורת משולש, ומניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים למשך 15-17 דקות. 

6 מוציאים את העוגיות מהתנור, מזלפים את השוקולד הלבן ומפזרים את פירורי הבמבה. 

אוזני המן במבה אדומה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אוזני המן במבה אדומה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
אוזני המן במילוי במבה אדומה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אוזני המן במילוי במבה אדומה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!