אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מעמול תמרים או אגוזים

אחד הסודות השמורים של עוגיות הסבתא האלו הוא העובדה שהן הרבה יותר טעימות כמה ימים אחרי האפייה. לכן הכינו אותן מראש, או פשוט המתינו בסבלנות. עכשיו רק נשאר לבחור מילוי

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 24/03/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 357 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח עוגיות

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

400 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמן קנולה

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

למלית התמרים:

500 גרם תמרים בוואקום

2 כפות שמן

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון טחון

3 טיפות מי זהר (לא חובה)

למלית אגוזים או פיסטוקים:

2 כוסות אגוזי מלך או פיסטוקים (או חציחצי) קצוצים

4 כפות סוכר

1 כף שמן

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד שהם נאספים לכדור ומתקבל בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ושומרים חצי שעה במקרר.

2 מכינים את מלית התמרים: מערבבים יחד את כל החומרים (אפשר לחמם מעט להקלה על הערבוב. במקרה כזה, מצננים לפני שמתחילים במילוי).

3 מכינים את מלית האגוזים והפיסטוקים: מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

>> כל המתכונים לסוכות

5 ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים בגודל עגבניית שרי קטנה. משטחים כל כדור לעלה עגול ודק, מניחים כפית של מלית לבחירתכם וסוגרים לכדור או לצורה אובאלית (אם מכינים את שתי המליות, כדאי להכין בצורות שונות כדי להבחין בין שני הסוגים). מניחים כשהתפר כלפי מטה ובעזרת צובטן מיוחד יוצרים דוגמה אופיינית למעמול.

6 אופים כ-10-12 דקות להזהבה עדינה. מצננים היטב. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.