משלוח מנות של שישי: 3 סלטים וחלה
פורים יוצא השנה ביום שישי, אז תגידו אתם – לא מתבקש להכין משלוח מנות שמורכב מחלה טרייה וכמה סלטים ביתיים, ארוזים בצנצנות? יעל קצב עם רעיון למשלוח מנות שאנחנו, לפחות, היינו מאוד שמחים לקבל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
רוצים להשקיע ממש? תכינו לבד גם את החלה.
מרכיבים :
לסלט חצילים:
1 חציל גדול בלאדי או 2 רגילים
2 כפות מיונז
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור
לסלט סלק:
3 סלקים בוואקום
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית כמון
2 כפות שמן זית
למטבוחה:
5-6 עגבניות רכות, מגוררות בפומפייה
1 פלפל חריף, מקולף בקולפן וחתוך גס
4 שיני שום קלופות
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
1 כף סוכר
מלח
אופן ההכנה:
1 סלט חצילים במיונז: מחממים תנור ל-200 מעלות. מחוררים את החציל בסכין או מזלג וצולים על תחתית התנור (על נייר אפייה) למשך 30 דקות. הופכים את החציל וצולים עוד 15 דקות.
2 מרוקנים את בשר החציל לקערה בעזרת כף. מוסיפים מיונז, שום כתוש, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומתקנים טעמים אם צריך.
3. סלט סלק: חותכים את הסלקים לקוביות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתקנים טעמים אם צריך.
4. סלט מטבוחה: מבשלים את כל המרכיבים יחד בסיר על להבה נמוכה כשעתיים. מערבבים מדי פעם.
5 קונים חלה, ואורזים הכל יחד. רוצים להכין לבד? הנה מתכון לחלה קלאסית לשבת.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!