צילום׃ יהודה עמר, mako אוכל
אוזני המן שומשום של יהודה עמר
אנחנו יודעים, פורים עוד שנייה מתפנה, אבל עשו טובה - אל תיתנו לו לחלוף מבלי שנתתם צ'אנס למתכון המגניב הזה של זוכה "מאסטר שף". מה כל כך מגניב בו? במילה אחת - שומשום. בשתי מילים: המון שומשום!
יהודה עמר | mako אוכל
| פורסם 10/03/20
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
3 כוסות חד פעמיות של שומשום
כוס וחצי חד פעמית קמח לבן
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חד פעמית שמן
חצי כוס חד פעמית מים פושרים
למילוי:
ממרח חלבה
לסירופ:
1 כוס חד פעמית סוכר
2 כוסות חד פעמיות מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק כ-5 דקות. אוספים את הבצק בידיים, מאחדים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי 5 מ"מ.
4 קורצים עיגולים, מניחים מעט ממרח חלבה באמצע כל עיגול וסוגרים למשולשים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 אופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים.
6 סירופ: מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ נוזלי ואחיד ומוסיפים את מיץ הלימון. מוזגים על אוזני ההמן מיד כשהן יוצאות מהתנור, מצננים מעט ומגישים.