אוכל
צילום׃ יהודה עמר, mako אוכל

אוזני המן שומשום של יהודה עמר

אנחנו יודעים, פורים עוד שנייה מתפנה, אבל עשו טובה - אל תיתנו לו לחלוף מבלי שנתתם צ'אנס למתכון המגניב הזה של זוכה "מאסטר שף". מה כל כך מגניב בו? במילה אחת - שומשום. בשתי מילים: המון שומשום!

יהודה עמר | mako אוכל | פורסם 10/03/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3 כוסות חד פעמיות של שומשום

כוס וחצי חד פעמית קמח לבן

2 כפות סוכר

קורט מלח  

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס חד פעמית שמן

חצי כוס חד פעמית מים פושרים

למילוי:

ממרח חלבה

לסירופ:

1 כוס חד פעמית סוכר

2 כוסות חד פעמיות מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

 1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק כ-5 דקות. אוספים את הבצק בידיים, מאחדים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתכונים לפורים

3 מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי 5 מ"מ.

4 קורצים עיגולים, מניחים מעט ממרח חלבה באמצע כל עיגול וסוגרים למשולשים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5 אופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים.

6 סירופ: מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ נוזלי ואחיד ומוסיפים את מיץ הלימון. מוזגים על אוזני ההמן מיד כשהן יוצאות מהתנור, מצננים מעט ומגישים.