עוגיות לבבות ריבה נמסות בפה
אנחנו יודעים, אוזני ההמן הן המאכל הרשמי של פורים, ובכל זאת - השנה אנחנו הולכים עם הצד האנרכיסטי שלנו ומחליפים אותן בלי להתבלבל בעוגיות חמאה עם ריבה. צנצנת אחת כזאת היא הרי משלוח מנות מושלם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (20-30 עוגיות):
170 גרם חמאה רכה (לפרווה: תחליף חמאה או נטורינה)
שני שליש כוס (75 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה מידה L
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (240 גרם) קמח לבן מנופה
קורט מלח
למילוי:
ריבת תותים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק רק עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר!).
3 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, לשים עוד דקה ביד ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ-20 גרם לכדור). מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.
4 מקמחים מעט תחתית של כוס ומשטחים מעט את הכדורים (בכל פעם מקמחים שוב). מטביעים צורת לב בעזרת ידית של כפית (ראו בסרטון).
5 ממלאים שקית זילוף בריבת תות ומזלפים ריבה לתוך השקעים בצורת הלב (מקפידים על הצורה, כדי שתישמר באפייה).
6 אופים 10 דקות - שימו לב, העוגייה נשארת לבנה גם אחרי האפייה.
7 אם רוצים, מפזרים מעט אבקת סוכר. אם רוצים, שמים בצנצנת ונותנים למישהו שאוהבים.

בתיאבון!