אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות לבבות ריבה נמסות בפה

אנחנו יודעים, אוזני ההמן הן המאכל הרשמי של פורים, ובכל זאת - השנה אנחנו הולכים עם הצד האנרכיסטי שלנו ומחליפים אותן בלי להתבלבל בעוגיות חמאה עם ריבה. צנצנת אחת כזאת היא הרי משלוח מנות מושלם

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 05/03/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק (20-30 עוגיות):

170 גרם חמאה רכה (לפרווה: תחליף חמאה או נטורינה)

שני שליש ​​כוס (75 גרם) אבקת סוכר

1 ביצה מידה L

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות (240 גרם) קמח לבן מנופה

קורט מלח

למילוי:

ריבת תותים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון).

2 הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק רק עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר!). 

3 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, לשים עוד דקה ביד ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ-20 גרם לכדור). מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.

כל המתכונים לפורים

משלוחי מנות

מתכונים לאוזני אמן

4 מקמחים מעט תחתית של כוס ומשטחים מעט את הכדורים (בכל פעם מקמחים שוב). מטביעים צורת לב בעזרת ידית של כפית (ראו בסרטון).

5 ממלאים שקית זילוף בריבת תות ומזלפים ריבה לתוך השקעים בצורת הלב (מקפידים על הצורה, כדי שתישמר באפייה).

6 אופים 10 דקות - שימו לב, העוגייה נשארת לבנה גם אחרי האפייה.

7 אם רוצים, מפזרים מעט אבקת סוכר. אם רוצים, שמים בצנצנת ונותנים למישהו שאוהבים. 

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות לבבות ריבה. צנצנת שכולה אהבה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות לבבות ריבה. צנצנת שכולה אהבה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!