אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

אוזני המן במילוי טופי קרמל

השנה אנחנו מקדישים את עצמנו לאוזני המן שלא רק שהבצק שלהן חלומי - גם המילוי הוא משהו לא מהעולם הזה. על הדרך, בואו ללמוד איך מכינים טופי קרמל פגזי בבית (ואחר כך מוסיפים לו אגוזים)

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 27/02/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

420 גרם (3 כוסות) קמח

200 גרם חמאה רכה

120 גרם (כוס) אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

למלית:

כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה

כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים

כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

2 מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ (אין צורך לקמח) ומעבירים למקרר לשעה.

>> כל המתכונים הכי טובים לאוזני המן

>> משלוחי מנות

>> וכל המתכונים לפורים

3 בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר לקרמל במחבת עמוקה וכבדה על אש בינונית-גבוהה, עד לקבלת צבע ענברי (לא מערבבים). במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.

4 מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות רבה (התערובת תרתח בפראות), מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים.

5 מרכיבים את אוזני ההמן: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז (לא יותר, כי אז אוזני ההמן ייפתחו) וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה. מעבירים למקפיא לשעה (אחרת הצורה לא תישמר).

6 מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו) ואופים עד הזהבה, 12-15 דקות. מצננים לגמרי.

אוזני המן במילוי טופי קרמל אגוזים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
אוזני המן במילוי טופי קרמל אגוזים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** אפשר לוותר על האגוזים במילוי.

** אוזני ההמן יישמרו בקופסה אטומה עד 3 ימים.