אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

ברקוקש פטנט: דייסת פתיתים עם חלב

הברקוקש המקורי הוא מעין דייסה על בסיס סולת שמצריכה זמן ובעיקר מיומנות. אנחנו כאן בשביל קיצור הדרך: ברקוקש שמבוסס על פתיתים, שמבושלים בחלב וחמאה. אפשר להמתיק, בטח. אפילו רצוי. מרוקאים, התפקדו

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 07/03/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס פתיתים (איזה סוג שרוצים)

כוס מים

חצי כפית מלח

כוס חלב

2 כפיות חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים מים בקלחת ומוסיפים מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים.

2 מבשלים תוך כדי ערבוב עד ש-90 אחוז מהנוזלים נספגים בפתיתים.

3 מוסיפים את החלב וכפית אחת של חמאה. מבשלים תוך כדי ערבוב (למניעת הידבקות לתחתית) עד שהחלב מסמיך.

4 מעבירים לקעריות ומוסיפים כפית חמאה נוספת (לא חובה, מומלץ).

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

** אפשר להמתיק את הברקוקש עם כף סוכר וחצי כפית קינמון.