>> כל המתכונים לאוזני המן

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים

המרכיבים (ל-20 אוזני המן):
210 גרם (כוס ושני שליש) קמח כוסמין מלא
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
מלח
3 גרם (חצי כפית) מחית וניל איכותית
60 גרם (שליש כוס) שמן זית בכבישה קרה
60 גרם (רבע כוס) מים פושרים

למילוי:
250 גרם (חצי חבילה) תמרים טחונים - לא ממרח תמרים!
60 גרם (רבע כוס) מים
חצי כפית קינמון (לא חובה)
רבע כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

אופן הכנה:

1. מילוי: בסיר קטן מבשלים את התמרים הטחונים עם המים והתבלינים תוך כדי ערבוב עד לריכוך וספיגת הנוזלים.

2. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים לאיחוד.

3. בצק: מערבבים בקערה רחבה קמח כוסמין מלא, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.

4. מוסיפים את שאר החומרים ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.

6. בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ככפית מלית תמרים, וסוגרים לצורת אוזן המן.

7. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק ומעבירים את אוזני ההמן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט בצדדים.

הערות:

- שומרים בקופסה אטומה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שבוע.
- ניתן לטחון תמרים לבד במקום להשתמש בחבילה המוכנה: מרוקנים 250 גרם תמרים מהגרעין, משרים רבע שעה במים חמים וטוחנים.
- אפשר לשדרג את המילוי עם גרידת תפוז, ציפורן או שבבי קוקוס.

אוזני המן שוקולד פרווה (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
אוזני המן שוקולד פרווה|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

אוזני המן שוקולד פרווה

המרכיבים (ל-20 אוזני המן):
210 גרם (כוס ושני שליש) קמח כוסמין מלא
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
קורט מלח
3 גרם (חצי כפית) מחית וניל איכותית
60 גרם (שליש כוס) שמן זית בכבישה קרה
60 גרם (רבע כוס) מים פושרים

למילוי:
ממרח שוקולד איכותי

אוזני המן שוקולד פרווה לפני הקיפול (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
אוזני המן שוקולד פרווה לפני הקיפול|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה רחבה קמח כוסמין מלא, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.

2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.

4. בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ככפית של ממרח שוקולד (אפשר להיעזר בשקית זילוף) וסוגרים לצורת אוזן המן.

5. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק ומעבירים את אוזני ההמן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט בצדדים.

אוזני המן שוקולד פרווה לפני האפייה (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
אוזני המן שוקולד פרווה לפני האפייה|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

הערות:

- שומרים בקופסה אטומה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שבוע.
- ניתן להוסיף לממרח השוקולד אגוזים גרוסים, קוקוס, שבבי עוגיות וכו'.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא אחר.

אוזני המן שוקולד במילוי חמאת בוטנים

המרכיבים (לכ-15 אוזני המן):
180 גרם (כוס וחצי פחות כפית) קמח כוסמין מלא
25 גרם (2 כפות גדושות) קקאו אורגני
5 גרם (כפית) אבקת אפייה
70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
קורט מלח
60 גרם (רבע כוס) מים
60 גרם (שליש כוס) שמן זית בכבישה קרה

למילוי:
חמאת בוטנים טבעית
שוקולד חלב איכותי קצוץ

אוזני המן שוקולד במילוי חמאת בוטנים (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
אוזני המן שוקולד במילוי חמאת בוטנים|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה רחבה קמח כוסמין מלא, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.

2. מוסיפים את המים והשמן ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.

4. בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מפזרים במרכז כל עיגול מעט שוקולד חלב ומעל כפית חמאת בוטנים, וסוגרים לצורת אוזן המן.

6. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק ומעבירים את כל האוזניים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

7. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות, או עד שאוזני ההמן מתקשות מעט בצדדים.

אוזני המן שוקולד לפני האפייה (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
אוזני המן שוקולד לפני האפייה|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

הערות:

- אם חמאת הבוטנים נוזלית מדי כדאי קודם לסגור את אוזן ההמן ואז, בעזרת כפית, למלא אותה.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא אחר.
- ניתן להקפיא את אוזני ההמן המוכנות עד חודש.

כל המתכונים באדיבות בלוג האפייה הבריאה בריאלי.