כדורי שוקולד קלאסיים

מתכון מושלם וקלאסי של מיקי שמו לכדורי שוקולד אמיתיים. בלי טעמי לוואי של מרגרינה, אלא שוקולד חלב ושוקולד מריר קצוצים, עם חמאה מומסת. כיף של ילדות שאי אפשר לא להתמסר אליו.

למתכון: כדורי שוקולד של מיקי שמו

כדורי רפאלו

למתכון הזה חשף אותנו מלך הכדורים שלנו רון יוחננוב ממש לא מזמן, ועדיין לא נרגענו מכמה שהוא מוצלח. בפנים שקד, בחוץ תערובת קוקוס לבנבנה, עדינה, מתוקה ומענגת. עם שוקולד לבן, חלב מרוכז וקוקוס באמת שאי אפשר לטעות.

למתכון: כדורי רפאלו

כדורי שלג (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כדורי שלג|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כדורי שלג

אם אנחנו כבר בעניין של קוקוס, לא נפלה את כדורי הקוקוס האלה, שלידם המתכון הקודם נראה מסובך. שלושה מרכיבים בלבד, נראה אם תנחשו מה הם.

למתכון: כדורי שלג

כדורי אלפחורס מ-4 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כדורי אלפחורס מ-4 מרכיבים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

כדורי אלפחורס

צריך מיומנות מסוימת בשביל להכין עוגיות אלפחורס כהלכתן - מה שאי אפשר להגיד על כדורי האלפחורס האלה, שלוקחים את הטעמים השולטים בעוגיות ופשוט מכדררים אותם ביחד. מכל הכדורים שכאן, אלה לטעמנו המבריקים ביותר, ושלל הגולשים שכבר הכינו אותם בבית נוטים להסכים איתנו.

למתכון: כדורי אלפחורס

כדורי שוקולד קפואים|צילום: שרית נובק - מיס פטל

כדורי שוקולד קפואים

מה ההבדל בין כדורי השוקולד האלה לכדורי שוקולד רגילים? מבחינת ההכנה לא הרבה, את אלה מתקתקים אפילו יותר מהר מאשר את הקלאסיים, אבל ברמת התוצאה - מתקבל פה משהו שיותר מזכיר טראפלס דחוסים ועשירים מאשר כדורי שוקולד פשוטים.

למתכון: כדורי שוקולד קפואים

כדורי נוטלה

נוטלה, ביסקוויטים, שמנת מתוקה, צ'יק צ'יק צ'ק ויש אחלה משלוח מנות שבעולם. וכאן אנחנו לא מצליחים להתאפק ומזכירים את המתכון אהוב נפשנו לכדורי נוטלה וסוכריות קופצות, שמלווה אותנו כבר שנים ארוכות ולא נמאס בכלל.

למתכון: כדורי נוטלה

כדורי חמאת בוטנים ונוטלה - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כדורי חמאת בוטנים ונוטלה - בהכנה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

כדורי נוטלה וחמאת בוטנים

והנה אחד קצת פחות בסיסי, שחוץ מנוטלה יש בו גם חמאת בוטנים, כי הלא ידוע לכל שהשילוב בוטנים-שוקולד הוא שידוך שנעשה בגן עדן. אפשר לצפות אותם בשוקולד, כדי שלא יחסר, אבל ממש לא חייבים.

למתכון: כדורי נוטלה וחמאת בוטנים

כדורי שוקולד - קערה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מתחילים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כדורי שוקולד - בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
ממשיכים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כדורי שוקולד - שלב הציפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כמעט שם|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
כדורי שוקולד - מוכנים בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מוכן!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כדורי שוקולד בגביע

יום אחד זה היכה בנו: לא לדחוף כדור שוקולד בגביע של גלידה זה בזבוז. ואנחנו לא בזבזנים. 

למתכון: כדורי שוקולד בגביע

כדורי עוגת גבינה וריבת חלב בציפוי שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כדורי עוגת גבינה וריבת חלב בציפוי שוקולד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כדורי עוגת גבינה מצופים

מתכון נהדר, שמצליח לחקות עוגת גבינה באלפית מההשקעה שדורש המקור. נכון, הציפוי בסוף הוא כבר קצת יותר למתקדמים, אבל היי, מצפים מכם להשקיע משהו במשלוח המנות הזה. אי אפשר כל היום רק לערבב וגמרנו.

למתכון: כדורי עוגת גבינה מצופים שוקולד

פררו רושה ביתי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פררו רושה ביתי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

כדורי פררו רושה

אחרון של רון יוחננוב: כדורי שוקולד נוגט שבתוכם אגוז לוז ומסביבם ציפוי שוקולד-אגוזים. המתכון אומנם דורש ממרח נוגט וחמאת קקאו, חומרים שלא בדיוק מצויים בכל בית, אבל אל דאגה - להכל יש גם תחליפים.

למתכון: כדורי פררו רושה

טראפלס לוטוס (צילום: דניה ויינר, לוטוס)
כדורי לוטוס ושוקולד|צילום: דניה ויינר, לוטוס

כדורי לוטוס ושוקולד

הכדורים האלה הם יותר טראפלס מכדורי שוקולד - ואנחנו לא יודעים אם אתם מחשיבים את זה לטובתם או לרעתם. בגדול יש פה שוקולד (אבל איכותי, לא בררה) ופירורי לוטוס, וזהו. שנאמר: מועט המחזיק את המרובה.

למתכון: כדורי לוטוס ושוקולד