עוגיות שקדים לפסח
הן פרווה, אין בהן קמח והן מתאימות פיקס לפסח, אבל אין שום סיבה לא להכין אותן גם בשאר ימות השנה. שקדים, חלבונים וסוכר - זה כל מה שאתם צריכים בשביל לגרום לחלום הזה להתגשם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לעוגיות האלו, שמקורן איטלקי, התוודעתי לפני כמה שנים. מדובר בעוגיות שקל מאוד להכין. הן נטולות גלוטן, פרווה, ומעל הכל – טעימות ביותר. מאז שהכרתי אותן אלו עוגיות הפסח הקבועות שלנו, ומכיוון שהן ממש מוצלחות אני מכינה אותן גם במשך השנה. מדובר בעוגיות אגוזים, במקרה הזה משקדים, שניתן להמיר חלק מהם באגוזים אחרים כמו פיסטוק או אגוזי לוז טחונים דק ולקבל עוגיות שונות לחלוטין בטעמן.
מרכיבים :
3 כוסות (300 גרם) שקדים מולבנים, טחונים דק
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלבונים (הנה פתרון לחלמונים שנשארים)
1/2 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים היטב את השקדים הטחונים והסוכר (אם טוחנים את השקדים בבית, מומלץ לטחון אותם יחד עם הסוכר).
2 מוסיפים את החלבונים ואת תמצית השקדים ומערבבים היטב לקבלת עיסה לחה. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ. שמים את אבקת הסוכר בקערית ומגלגלים בתוכה את כדורי הבצק. אם מתקבלת עיסה דביקה מדי שקשה ליצור ממנה כדורים - ניתן לעבוד עם ידיים לחות או לחלופין "לקמח" את הידיים באבקת סוכר.
3 מניחים את עיגולי הבצק באופן מרווח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-12 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. לאחר האפייה העוגית נסדקות ומתרחבות.
* העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי