יח``צ׃ דודו אזולאי, משק ארצי
מציית עוף ועשבי תיבול
שוברים את הראש איך לגוון את חול המועד פסח? הנה פתרון שכולל מצות, חזה עוף ועשבי תיבול, או במילים אחרות: הגרסה המשודרגת והמשביעה בהרבה של המצה בריי
ניר צוק | משק ארצי
| פורסם 06/04/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
2 מצות
כוס מים חמים
ביצה
120 גרם חזה עוף
1 בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
חופן כוסברה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 שוברים את המצות בגסות ומשרים במים 5 דקות. מסננים וסוחטים.
2 מוסיפים ביצה ומערבבים.
3 קוצצים את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד.
4 קוצצים את הבצל ועשבי התיבול דק.
5 מטגנים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
6 משטחים את המצות מעל העוף במחבת ומטגנים כ-2 דקות על אש נמוכה.
7 הופכים בעדינות את החביתה שנוצרה ומטגנים כ-2 דקות נוספות על אש נמוכה.