אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת בראוניז חגיגית עם קפה וטראפלס

אתם רואים נכון: גם תחתית בראוניז שוקולדית ועשירה, גם הר קצפת וגם טראפלס מהממים, מלמעלה. ומה עוד יותר יפה? שהעוגה הזאת אפילו כשרה לפסח

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 29/03/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז:

220 גרם שוקולד מריר, קצוץ

170 גרם חמאה

3 ביצים גדולות

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

חצי כפית מלח

רבע כפית תמצית שקדים (לא חובה)

30 גרם (3 כפות) קקאו, מנופה

45 גרם (חצי כוס לא דחוסה) שקדים טחונים

קורט אבקת אפייה

לטראפלס:

100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה

165 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1 כף ליקר שקדים (לא חובה)

אבקת קקאו לציפוי

לקצפת קפה:

2 כפיות קפה מגורען

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים לעיטור

מעט קפה מגורען או שוקולד מגורר לעיטור

אופן ההכנה:

>>לכל המתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים שוקולד מריר עם חמאה במיקרוגל, מצננים.

2 טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, מלח ותמצית שקדים, מוסיפים קקאו, שקדים טרופים וקורט אבקת אפייה וטורפים להטמעה. מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים לתערובת חלקה.

3 משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ ואופים 20-22 דקות כך שהעוגה אפויה למראה אך עדיין רכה במרכז, מצננים היטב.

4 לטראפלס: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן או במיקרוגל ויוצקים על השוקולד המריר. נותנים לשוקולד להינמס מעט וטורפים לתערובת חלקה, מוסיפים ליקר שקדים ומערבבים. מעבירים לקירור ל-3 שעות או יותר להתייצבות.

>> עוד מתכונים מתוקים מחכים לכם באתר של ענבל

5 יוצרים מתערובת השוקולד טראפלס קטנים ומגלגלים היטב בקקאו.

6 לקצפת קפה: ממיסים את הקפה בכפית של מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר.

7 מקציפים במערבת חשמלי שמנת מתוקה עם קפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן וממלאים את הבראוניז בזילופים קצפת.שומרים את העוגה במקרר, מפזרים על העוגה טראפלס, שקדים פרוסים ומעט קפה מגורען או שוקולד מגורר לפני ההגשה.

*לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכ-140 גרם שמן קוקוס, ואת השמנת המתוקה בקצפת ובטראפלס בקצפת צמחית.

עוגת בראוניז חגיגית עם קפה, שקדים וטראפלס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
טעימה גם בגרסה הפרווה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל