צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
קציצות פרסה צמחוניות
בקציצות הפרסה האלה אין פירורי לחם, אז הן מתאימות לפסח - אבל האמת היא שהן מתאימות גם לכל יום אחר בשנה, כי הן פשוט יציאה מבריקה. מה צריך? כרישה, תפוחי אדמה, ביצים, מלח ופלפל. כן, זה הכל
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 04/04/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 פרסות (כרישות) גדולות, חלק לבן וירוק בהיר בלבד
4 תפוחי אדמה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
לטיגון והגשה:
שמן
לימון
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. את הפרסה חותכים גס.
2 מבשלים את תפוחי האדמה והפרסה יחד במים מומלחים. אחרי כ-20 דקות מוציאים את הפרסה למסננת (היא אמורה להיות רכה). משאירים את תפוחי האדמה להתבשל כ-20 דקות נוספות, עד שהם רכים.
3. מצננים את הפרסה, סוחטים היטב וטוחנים או קוצצים דק.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 את תפוחי האדמה מסננים ומועכים במזלג או בממעך לפירה.
5 מערבבים את הפרסה, תפוחי האדמה והביצים ומתבלים במלח ופלפל.
6 מחממים שמן במחבת, מחליקים פנימה קציצות פרסה בעזרת 2 כפות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
7 מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם לימון בצד.
** אפשר לבשל את תפוחי האדמה בשלמותם במיקרו.