אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

מתכון לחזרת אדומה (חריין)

מתכון לחזרת אדומה, חריפה עוקצנית משורש חזרת טרי וסלקים כמו של סבתא. אז לקראת פסח הקרוב הפשילו שרוולים, פתחו חלונות ובואו תלמדו איך מכינים חזרת

שמיל הולנדר | שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן | פורסם 30/03/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 197 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שורש חזרת, מוצק ולא ירקרק

1-2 סלקים קטנים קלופים, לא מבושלים

חצי כוס חומץ יין אדום (ניתן להמיר בחומץ בלסמי. לא מקורי אבל מצוין)

2-3 כפות סוכר או דבש

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את החזרת וחותכים לקוביות קטנות.

2 מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים דק-דק.

3 מגררים את הסלק החי בפומפייה דקה ומוסיפים לחזרת. אם אוהבים את החזרת חריפה משתמשים רק בסלק אחד, לחזרת מתונה יותר מוסיפים סלק נוסף.

4 מוסיפים את המלח, הסוכר והחומץ ומערבבים.

5 שומרים בכלי עם מכסה אטום למשך כמה שעות, כדי שהטעמים ישתלבו. טועמים שוב ומתקנים תיבול. החזרת הזו מתקבלת ורדרדה, אך טעמה חזק ועמוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

המתכון עלה לראשונה במרץ 2013