אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

בימואלוס נהדרים לפסח

תענוג מטוגן ומתוק של פסח: לביבות ספרדיות ממצות ותפוחי אדמה שמגישים עם סירופ סוכר מתקתק. יסלחו לנו הקניידלך, אבל זו המנה שחיכינו לה כל השנה (ואנחנו לא מגזימים)

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 29/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבימואלוס:

5 מצות

5 ביצים

תפוח אדמה גדול, מקולף

שקית של גבינת טוב טעם (או מכל 250 גרם של גבינה לבנה 5%)

קצת מלח

לסירופ הסוכר:

2 כוסות מים

כוס סוכר

שפריץ מיץ לימון

אופן ההכנה:

>> לעוד מתכונים לפסח

1 מבשלים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.

2 שוברים את המצות לחתיכות לא קטנות מדי, בערך 8 חתיכות מכל מצה, משרים אותן בקערה עם מים למשך שתי דקות ומסננים היטב.

3 מערבבים את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. ממליחים ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה.

4 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את המים, הסוכר והלימון עד לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות. 

5 מחממים במחבת שמן לטיגון. בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים היטב בשני הצדדים עד שהן שחומות ויפות.

6 מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם הסירופ. אפשר להחליף את הסירופ בסוכר רגיל, דבש, ריבה או כל תוספת אחרת שאוהבים.

לפוסט המקורי בבלוג טעים!