בימואלוס נהדרים לפסח
תענוג מטוגן ומתוק של פסח: לביבות ספרדיות ממצות ותפוחי אדמה שמגישים עם סירופ סוכר מתקתק. יסלחו לנו הקניידלך, אבל זו המנה שחיכינו לה כל השנה (ואנחנו לא מגזימים)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבימואלוס:
5 מצות
5 ביצים
תפוח אדמה גדול, מקולף
שקית של גבינת טוב טעם (או מכל 250 גרם של גבינה לבנה 5%)
קצת מלח
לסירופ הסוכר:
2 כוסות מים
כוס סוכר
שפריץ מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.
2 שוברים את המצות לחתיכות לא קטנות מדי, בערך 8 חתיכות מכל מצה, משרים אותן בקערה עם מים למשך שתי דקות ומסננים היטב.
3 מערבבים את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. ממליחים ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה.
4 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את המים, הסוכר והלימון עד לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות.
5 מחממים במחבת שמן לטיגון. בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים היטב בשני הצדדים עד שהן שחומות ויפות.
6 מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם הסירופ. אפשר להחליף את הסירופ בסוכר רגיל, דבש, ריבה או כל תוספת אחרת שאוהבים.
לפוסט המקורי בבלוג טעים!