אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט מטיאס

במשפחות מסוימות פסח בלי סלט מטיאס הוא פשוט לא פסח. רק שימו לב - את הסלט הזה יש להכין יומיים מראש, אז אם אתם בונים עליו לליל הסדר קחו את זה בחשבון

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 דגי מטיאס מלוחים

1 בצל גדול, פרוס לטבעות

כוס וחצי חומץ בן יין לבן

2 כפות סוכר

2 עלי דפנה

8 גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משרים את הדגים במים קרים במשך שעה, מסננים ומייבשים.

2 חותכים את הדגים לחתיכות באורך כ-5 ס"מ ומסדרים בכלי לסירוגין עם טבעות בצל.

3 מחממים בסיר קטן את החומץ, הסוכר, עלי הדפנה והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.

4 מצננים ויוצקים על הדגים. מקררים במשך כיומיים לפני הגשה.

לכל הסלטים האשכנזיים לחג

וכל המתכונים לפסח