אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ממתק אגוזי מלך לפסח

כלום הכנה, בלי אפייה - למעשה, רוב העבודה בעוגיות האלה זה פשוט להמתין. ממתק שמכינים רק מאגוזים, קפה ואבקת סוכר, וזוללים בהנאה כל הדרך לשביעי של פסח

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 17/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

200 גרם אגוזי מלך טחונים (2 כוסות)

2 כפיות קפה נמס

5 כפות מים חמים

400 גרם אבקת סוכר

2 כפות סוכר

כף ליקר קפה או אגוזים

35 חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1 ממיסים כפית אחת של קפה נמס ב-3 כפות מים חמים.

2 מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקפה המומס ועם חצי מכמות אבקת הסוכר, עד לקבלת עיסה אחידה.

3 מפזרים את הסוכר על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ.

4 חורצים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים על נייר אפייה ומניחים ללא כיסוי לייבוש של 12 שעות.

5 ממיסים את הכפית הנותרת של הקפה הנמס ב-2 כפות מים חמים, ומערבבים עם הליקר ועם שאר אבקת הסוכר לקבלת תערובת ללא גושים.

6 טובלים את החצי העליון של הפרלין בציפוי, מניחים חצי אגוז מלך ומייבשים עוד קצת. שומרים בקופסה אטומה.

>> בשבוע שעבר הענו עוגיות קוקוס קלאסיות

>> ולפני זה רולדת שוקולד כשרה לפסח

>> כל המתכונים לפסח