אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת קוקוס בניחוח תפוז ושוקולד

עוגת קוקוס מיוחדת וכשרה לפסח עם סירופ תפוז ובציפוי של שוקולד לבן

אורן בקר | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ביצים

2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

1/3 כוס (70 מ"ל) שמן קנולה

1/4 (50 גרם) שמנת חמוצה

3 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים טרי

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

50 גרם (5 כפות) קמח תפוחי אדמה

50 גרם (5 כפות) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

60 גרם (קצת יותר מחצי כוס) קוקוס טחון

40 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

לסירופ תפוז:

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

לציפוי שוקולד לבן:

50 גרם שוקולד לבן

1 כף שמן

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

מעט קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 במערבל עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר חום בהיר עד שמתקבל קצף תפוח. מוסיפים שמן בטפטוף קל תוך כדי ערבוב, עד שכולו נבלע.

2 בעזרת מרית מוסיפים לקציפה שמנת חמוצה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

3 מנפים קמח תפוחי אדמה, קורנפלור ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס טחון ומקפלים לתוך התערובת.

4 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.

5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

6 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר. מסירים מהאש ויוצקים את הסירופ החמים על העוגה.

7 מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד לבן ושמן בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצפים את העוגה לאחר שהצטננה ומפזרים מעט שבבי קוקוס טחון.

* אפשר להמיר את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת שבמתכון במיץ מכל פרי אחר שאוהבים.

* אפשר להוסיף לציפוי השוקולד הלבן 2 טיפות של צבע מאכל כתום כדי להדגיש  את האלמנט התפוזי, או להמיר את השוקולד הלבן שבציפוי בכל שוקולד אחר.