מגולגלות לפסח במילוי נוגט
כשקרן אגם רוצה לפנק מישהו, היא עושה את זה עם מגש של עוגיות מגולגלות באיזה מילוי שהוא אוהב. כמה מרגיע לדעת שגם בפסח האופציה הזו שרירה וקיימת - עם אותו מרקם פריך משגע אפילו בגרסה הכשלפית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אין דבר שאני אוהבת יותר מעוגיות מגולגלות, ואין דבר שמשמח אנשים יותר מעוגיות מגולגלות. כשאני רוצה לשמח, להפתיע או לפנק – זה מה שאני עושה. אז השנה הכנתי כמות יפה של מגולגלות בכל מיני מילויים לחלק לחברים ושכנים לקראת החג, וממרח הנוגט (פרלינה) התגלה כמוצלח ביותר.
הבצק מבוסס על קמח תופח לפסח והוא מתפקד מדהים בעוגיות. הן פריכות ונמסות בפה בדיוק כמו הגרסה הרגילה.
מרכיבים :
ל-3 רולדות:
2 חבילות (400 גרם) קמח תופח לפסח
כוס (120 גרם) אבקת סוכר
רבע כוס (25 גרם) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
1 כפית מחית/תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה (אך יציבה), חתוכה לקוביות
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה L או M
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
למריחה:
200 גרם ממרח נוגט (ניתן להמיר בממרח תמרים או בממרח שוקולד)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה עם הידיים (ככה אני עשיתי) קמח תופח, אבקת סוכר, קמח שקדים ווניל. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים היטב (שוב, אפשר בידיים) עד לקבלת פירורי בצק.
2 מוסיפים שמן קנולה וביצה ומעבדים שוב. מוסיפים מיץ תפוזים – מתחילים עם חצי מהכמות. מעבדים שוב לקבלת כדור בצק. אם לא התקבל כדור מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים.
3 מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים לכדור אחיד. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומצננים במקרר 30-60 דקות (אפשר גם לילה או כמה שעות).
4 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
6 מרדדים על נייר אפייה מקומח בקורנפלור כל חלק בצק למלבן דק ומורחים שליש מכמות ממרח הנוגט בשכבה אחידה.
7 מגלגלים את הבצק לרולדה (אני נעזרת בנייר אפייה, ראו בסרטון). מעבירים לתבנית.
8 חורצים ברולדות חריצים לסימון עוגיות במרחק של 2-3 ס"מ זה מזה ובעומק 1 ס"מ.
9 אופים את הרולדות 20-25 דקות, עד הזהבה קלה.
10 מצננים, פורסים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
** ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים.
** לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או נטורינה.