עוגת מצות
כשהיינו ילדים עוגת המצות הזאת, עם שכבות הקרם השוקולדיות, נראתה לנו כמו פסגת החג. מאז עברו הרבה שנים, ומה נאמר - עושה רושם שהיא עדיין פסגת החג שלנו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 מצות
כוס חלב
250 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו
חצי כוס מים (אפשר חלב במקום)
אופציה: כף ברנדי או רום
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
אופציה: קצפת להגשה
אופן ההכנה:
1 מכניסים את החלב לצלחת עמוקה ורחבה וטובלים את המצות בחלב (לחלופין, אפשר למרוח אותן בחלב במברשת). מוציאים.
2 שוברים את השוקולד ומכניסים לסיר. מוסיפים סוכר, תמצית וניל, קקאו ומים (וברנדי/רום אם רוצים) ומחממים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.
3 מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מקררים את התערובת.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
4 להרכבת העוגה: מניחים מצה על צלחת ומורחים עליה מהקרם. ממשיכים כך לסירוגין - מצה וקרם ושוב ושוב. מכניסים למקרר להתייצבות.
* לפני ההגשה - אם רוצים מקציפים שמנת לקצפת ועורמים מעל העוגה.