בצק כשר לפסח שמתאים לכל המאפים
השבוע אנחנו מציידים אתכם במתכון לבצק בסיסי וכשר לפסח, שהוא אוורירי וטעים וינפיק לכם יופי של לחמניות ביס, פוקאצ'ות או פיצות, ואפילו כיכר לחם
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס וחצי (210 גרם) קמח תמי רב תכליתי (אפשר להשיג בסופרים הגדולים)
200 מ"ל חלב (או חלב צמחי או מים)
3 כפות חומץ
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה רחבה לקבלת בצק אחיד.
2 ללחמניות: מגלגלים את הבצק לכדורים של 50 גרם כל אחד, מצפים בשמן ומפזרים גרעינים או שומשום. אופים 30 דקות ב-180 מעלות.
* לפוקאצ'ות או פיצות: משמנים את הידיים ומשטחים את הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 25 דקות ב-200 מעלות (לפיצה מומלץ להכניס את הבצק לחצי אפייה לפני הרכבת הפיצה).
* ללחם: מעבירים את הבצק לתבנית כיכר משומנת ואופים 45 דקות ב-180 מעלות.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
** הכמויות מתאימות ל-2 פוקאצ'ות או 14 לחמניות, או כיכר לחם אחת או 2 פיצות בינוניות.