עוגיות שחיתות
עוגיות כשרות לפסח עם שוקולד מריר, אגוזי פקאן ושבבי שוקולד צ'יפס
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (60 מנות):
1 כוס (90 גרם) אגוזי פקאן
100 גרם חמאה
175 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 כפות שטוחות (40 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
4 כפות (40 גרם) קמח תפוחי אדמה
2 כפות (25 גרם) קקאו כהה
1/2 כף אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
275 גרם שוקולד צ'יפס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם לחום של 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס.
2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה מעל אמבט מים חמים (בן מארי).
3 במערבל עם וו מטרף מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום בהיר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
4 מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים.
5 מנפים יחד קמח תפוחי אדמה, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מוסיפים לתערובת ומערבבים.
6 מוסיפים שוקולד צ'יפס, שוקולד לבן ואגוזי פקאן.
7 מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת.
8 בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה.
9 אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי.
10 מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.