אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות שחיתות

עוגיות כשרות לפסח עם שוקולד מריר, אגוזי פקאן ושבבי שוקולד צ'יפס

אורן בקר | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (60 מנות):

1 כוס (90 גרם) אגוזי פקאן

100 גרם חמאה

175 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו

2 ביצים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

4 כפות שטוחות (40 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

4 כפות (40 גרם) קמח תפוחי אדמה

2 כפות (25 גרם) קקאו כהה

1/2 כף אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

275 גרם שוקולד צ'יפס

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם לחום של 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס.

2 ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה מעל אמבט מים חמים (בן מארי).

3 במערבל עם וו מטרף מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום בהיר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.

4 מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים.

5 מנפים יחד קמח תפוחי אדמה, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מוסיפים לתערובת ומערבבים.

6 מוסיפים שוקולד צ'יפס, שוקולד לבן ואגוזי פקאן.

7 מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת.

8 בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה.

9 אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי.

10 מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.