אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

רולדת שוקולד כשרה לפסח

מחפשים קינוח מגניב לפסח? הנה, מצאתם: רולדת שוקולד-וניל מהממת, שאין בה ולו קמצוץ של קמח חיטה. הקאץ' היחיד: היא מחייבת לילה במקרר לפני ההגשה. חושבים שתעמדו בזה?

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 03/04/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 411 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קשה לדמיין רולדה ללא קמח, אבל הנה - מסתבר שזה אפשרי. אז אם אתם מחפשים עוגות שוות לפסח - אל תשכחו לקחת אותה בחשבון.

רק שימו לב - בגלל שאין פה קמח, בשלב הגלגול הרולדה עלולה להיקרע מעט. אל תיתנו לזה להלחיץ אתכם - הקצפת תסתיר את הכל. ועוד דבר חשוב: על תוותרו על הלילה במקרר. הוא חשוב להצלחת המתכון.

 

מרכיבים :

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות.

3 כפות מים

6 ביצים

150 גרם סוכר (4/3 כוס)

100 גרם שקדים טחונים (1 כוס)

4 כפות שטוחות קמח תפוח אדמה

למילוי:

750 מ"ל שמנת מתוקה

שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים. מצננים מעט.

2 מפרידים את הביצים. את החלבונים מקציפים יחד עם 50 גרם מהסוכר עד לקבלת קצף יציב. את החלמונים מקציפים בקערה אחרת עם יתרת הסוכר, עד לקבלת תפיחה בהירה.

3 מערבבים תערובת החלמונים עם השוקולד המומס, ומערבבים לתוך קצף החלבונים בתנועות קיפול.

4 מוסיפים את השקדים ואת קמח תפוחי האדמה, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר כסף ומשמנים. מניחים על נייר הכסף נייר אפייה, ומשמנים גם אותו. מפזרים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית, ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

6 הופכים את העוגה על מגבת מטבח לחה מעט, מוציאים את הנייר אפייה, ומגלגלים יחד עם המגבת לרולדה. מצננים לגמרי.

7 המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב. פותחים את הרולדה בעדינות, מורחים שני שליש מהקצפת על כל הרולדה, ומגלגלים חזרה. מעבירים למקרר ללילה, להתייצבות.

8 למחרת מורחים את השליש הנותר של הקצפת מהצד החיצוני של הרולדה, הכי טוב בעזרת מרית. מקשטים איך שאוהבים, ומגישים.

>> והנה עוד מתכונים לפסח

>> בשבוע שעבר הכנו פאי תפוחים אישי על מקל!