אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, יחסי ציבור

קציצות עיראקיות צמחוניות

כשנגמר הסדר כולם נשבעים שזהו, הם לא יאכלו כלום שבוע, אבל למחרת בבוקר הם הרי יתייצבו אצלכם במטבח ויודו שלא אכפת להם לנשנש משהו. תניחו מולם את הקציצות הנהדרות האלה, עם תרד ופרסה, והם לא ישאירו פירור

לירן גבאי | mako אוכל | פורסם 11/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גבעולי פרסה (רק החלק הלבן), קצוצים גס

150 גרם גרגרי חומוס מבושלים ורכים

150 גרם עדשים ירוקות או שחורות, מבושלות ורכות

חצי קילו עלי תרד מבושלים, סחוטים וקצוצים

4 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

חצי כוס קמח מצה

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1 צרור כוסברה קצוצה דק

חצי כף כמון

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

4 ביצים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הפרסה עד להזהבה.

2 בקערה גדולה מערבבים את גרגרי החומוס, העדשים, התרד, הפרסה והשום.

3 מוסיפים לתערובת פלפל חריף, קמח מצה, פטרוזיליה וכוסברה.

4 מוסיפים לתערובת את התבלינים: כמון, פלפל שחור, מלח.

5 מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

7 יוצקים שמן לטיגון עמוק לתוך סיר רחב ומחממים לחום בינוני-גבוה.

8 יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומשטחים אותן מעט.

9 מטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

ניתן להגיש עם טחינה או פלחי לימון.

>> והנה עוד ים מתכונים לפסח

המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי