אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן

עוגיות נהדרות כשרות לפסח משקדים, אגוזים וחמוציות

אורן בקר | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (100 מנות):

90 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן קנולה

190 גרם (כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר

20 גרם (כף ועוד כפית) דבש

120 גרם ביצים (כ-2 ביצים בגודל M)

100 גרם (3/4 כוס) קמח אורז מלא

30 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה

30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה

4 גרם (כפית) אבקת אפייה

2 גרם (חצי כפית) מלח

50 גרם (1/3 כוס) סיבים

50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים

200 גרם אגוזים - שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים

120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה או בעבודה ידנית עם מטרפה, מערבלים היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

2 מנפים יחד את כל האבקות ומוסיפים לקערה.

3 מערבלים מעט ומוסיפים את המים, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבלים באמצעות לקקן. מקררים היטב.

5 יוצרים עיגולים קטנים (אם רוצים להיות מדוייקים אז במשקל 12-15 גרם) ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, אך נזהרים לא לשרוף.

7 מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות, עד לייבוש מלא.

8 מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.