עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן
עוגיות נהדרות כשרות לפסח משקדים, אגוזים וחמוציות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (100 מנות):
90 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן קנולה
190 גרם (כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר
20 גרם (כף ועוד כפית) דבש
120 גרם ביצים (כ-2 ביצים בגודל M)
100 גרם (3/4 כוס) קמח אורז מלא
30 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה
30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה
4 גרם (כפית) אבקת אפייה
2 גרם (חצי כפית) מלח
50 גרם (1/3 כוס) סיבים
50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים
200 גרם אגוזים - שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים
120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה או בעבודה ידנית עם מטרפה, מערבלים היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
2 מנפים יחד את כל האבקות ומוסיפים לקערה.
3 מערבלים מעט ומוסיפים את המים, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבלים באמצעות לקקן. מקררים היטב.
5 יוצרים עיגולים קטנים (אם רוצים להיות מדוייקים אז במשקל 12-15 גרם) ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, אך נזהרים לא לשרוף.
7 מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות, עד לייבוש מלא.
8 מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.