מגולגלות תמרים כשרות לפסח
הנה עוד מאפה שחשבנו שלעולם לא יצליח לעבור את משוכת הכשרות לפסח, והוא עושה את זה בענק: עוגיות תמרים מגולגלות, שיכולות להיות גם עוגיות נוטלה או כל ממרח אחר שבוחרים, כשרות לפסח מכל הכיוונים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (2 רולדות):
שקית קמח תופח לפסח (200 גרם)
100 גרם חמאה
ביצה
100 גרם אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
כפית מים קרים מאוד - רק אם צריך
אפשרויות למילוי:
ממרח תמרים עם קינמוןאו הל ואגוזים קצוצים
ממרח נוטלה
ממרח תמרים עם קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המים לקבלת בצק אחיד. אפשר לעשות את זה במעבד מזון, במיקסר עם וו גיטרה או בלישה ידנית. אם צריך, מוסיפים מעט מאוד מים קרים.
3 מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה.
4 מורחים איזה מילוי שבוחרים ומגלגלים לרולדות.
5 חורצים ברולדות חריצים לסימון העוגיות ואופים 25 דקות או עד הזהבה.
6 חותכים לעוגיות ומאחסנים בכלי אטום.
![מגולגלות תמרים כשרות לפסח (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/04/09/Capture2_megukgakot_pessah_ronyo_g.jpg)
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
המתכון פורסם כאן לראשונה באפריל 2020