צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
נשיקות לימון-ג'ינג'ר
פסח בלי נשיקות זה כמעט כמו פסח בלי מצות. הפעם בגרסה מרעננת בעלת ניחוח לימוני וטעם מיוחד של ג'ינג'ר
אסתי רותם | אוכל טוב, mako
| פורסם 05/03/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
3 חלבונים גדולים
225 גרם סוכר (כוס+שתי כפות)
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה:
1 מניחים את כל החומרים בבן מארי (קערה הניצבת מעל סיר ובו מים רותחים). יש להקפיד שהקערה לא תיגע במים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. מסירים מהאש.
>> הנה עוד עוגיות לפסח
>> הנה עוגות לפסח
>> והנה כל המתכונים
2 מעבירים לקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה 10 דקות. מתקבל קצף דביק ויציב מאוד.
3 בעזרת שקית זילוף בעלת פתח בקוטר 1 ס"מ (אפשר להשתמש בצנטר חלק או פשוט לגזור פתח בשקית), מזלפים נשיקות קטנות על גבי נייר אפייה או משטח סיליקון. מניחים ל-20 דקות.
4 מייבשים את הנשיקות בתנור בחום של 75 מעלות במשך שעתיים וחצי, רצוי עם מאוורר פנימי (טורבו). מכבים את התנור ומשאירים בו את הנשיקות עד שהן מתקררות.