צילום׃ istockphoto
גלילות מצה עם תפוחי אדמה
יש נשנושים מפנקים שאנחנו מפרגנים לעצמנו רק פעם בשנה. הגלילות האלה, עם מילוי תפוחי אדמה ובצל, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, הן תענוג מיוחד ששמור לפסח. נסו ותתמכרו
ליאור ומאיה קלינה, המטבח של נוני | יאמי
| פורסם 07/04/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 מצות
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 בצל, קצוץ דק
מעט שמן לטיגון הבצל
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מרטיבים את המצות קלות ונזהרים לא לשבור אותן. מכסים במגבת למשך כ-15 דקות.
2 מרתיחים מים בסיר, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מבשלים עד להתרככות (20-30 דקות) ומסננים.
3 מטגנים את הבצל ומוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה ומרסקים לפירה.
4 חוצים את המצות, ממלאים כל חצי במלית תפוחי האדמה ומגלגלים לרול.
5 טובלים בביצה הטרופה ומטגנים בשמן בגובה של 2 ס"מ כדקה מכל צד.
* את גלילות המצה של נוני ועוד אלפי מנות נוספות ניתן להזמין באתר הבשלנים יאמי