אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בצל ממולא ברוטב יין אדום

בצלים ממולאים בשיטה הקלה, שלוקחת פחות משעה ויוצאת מדהים. עם בשר ואגוזים במילוי ויין ברוטב, כולם יכולים ליהנות מהמנה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 14/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש דרך קלה למלא בצלים, במקום להפריד להם את העלים אחד אחד: פשוט מוציאים את הליבה באמצעות כף פריזיאן - וזהו. הבצל מוכן למילוי. גם את הבצל שהוצאנו כמובן ננצל, והוא יעשיר לנו את הרוטב.

מרכיבים :

למילוי:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

מעט קינמון

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

ליבות הבצל שרוקנו

מעט שמן לטיגון

600 מ"ל יין אדום

חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית קינמון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבצלים, ומיישרים את תחתיתם כך שיוכלו לעמוד בסיר. מרוקנים את פנים הבצל מלמעלה בעזרת כף הפריזיאן, ומשאירים את הדפנות של הבצל דקות אבל לא דקיקות (את מה שהוצאנו מהבצל לא זורקים. נשתמש בו לרוטב). מבשלים את הבצלים המרוקנים במים רותחים כ-5 דקות, לריכוך.

2 מערבבים את חומרי המילוי, וממלאים את הבצלים.

3 קוצצים את ליבות הבצל שרוקנו ומטגנים בסיר גדול. מוסיפים יין ופטרוזיליה ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הבצלים הממולאים לרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות. מגישים עם פירה או תפוח אדמה אפוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!