אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, יחסי ציבור

קציצות עוף, אפונה וסלרי

השף לירן גבאי מפלאפל גבאי המיתולוגי מאוד אוהב קציצות. אנחנו מאוד אוהבים את לירן, וברגע שביקשנו ממנו מתכון קליל ומנצח לקציצות לסוף השבוע שבין שני ערבי החג, קיבלנו את הדבר המנצח הבא. קל, פשוט וטעים

לירן גבאי | mako אוכל | פורסם 14/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

500 גרם חזה עוף

1 בצל

4 גבעולי סלרי

חצי צרור כוסברה

2 שיני שום

2 ביצים

חצי כף קמח מצה

2 כפות שמן

מלח

פלפל שחור 

לרוטב:

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, פרוסות דק

2 עגבניות קטנות, קצוצות

1 חבילת אפונה

4 גבעולי סלרי באורך 5 ס"מ

2 כוסות מים

מיץ מלימון אחד

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

2 פלפל אדום יבש, מושרה במים

רבע כוס כוסברה, קצוצה

רבע כפית כורכום

אופן ההכנה:

1 טוחנים היטב את כל חומרי הקציצות, למעט הביצים, קמח המצה, השמן, המלח והפלפל.

2 מעבירים את התערובת לקערה יחד עם שאר חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר למשך לשעה.

3 מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה.

4 מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5 מוסיפים את האפונה והסלרי ומטגנים דקה נוספת.

6 מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בכל תבליני הרוטב ומביאים לרתיחה.

7 מכינים קציצות כדוריות קטנות.

8 מוסיפים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש.

9 מבשלים 35 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום הרוטב, ומגישים.

>> והנה עוד ים מתכונים לפסח

המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי