אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת קוקוס ולימון לפסח

היא כשרה לפסח, היא פרווה, היא רכה וענוגה ולימונית וקוקוסית ובדיוק מה שאנחנו אוהבים. להבא רק נזכור לפרוס גדול יותר, כי הגודל הזה כמעט מעליב

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 30/03/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רוב שולחנות החג בארץ הם בשריים, ולכן יש אינסוף בקשות למתכונים על בסיס פרווה. העוגה הזו היא כל כך טעימה שהמילה פרווה הפחידה אותי בהקשר שלה - אפילו שהיא לא חלבית. רציתי שכולם יכינו אותה בלי קשר להיותה פרווה, כי היא טעימה ולחה בקטע אחר. אז כן, היא פרווה, אבל היא הרבה הרבה יותר מזה.

 

 

לגרסה חגיגית יותר אפשר להגיש עם קצפת.

מרכיבים :

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

4 ביצים גודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

כפית תמצית וניל

קורט מלח

שלושת רבעי כוס (67 גרם) קוקוס טחון

1 כפית אבקת אפייה

כוס וחצי (150 גרם) שקדים טחונים לאבקה

כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון

לעיטור:

רבע כוס שקדים פרוסים

אבקת סוכר (אחרי אפייה)

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

עוגות לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.

3 מוסיפים את השמן ואת הווניל וממשיכים להקציף.

עוגת קוקוס ולימון לפסח - בצאתה מהתנור (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת קוקוס ולימון לפסח - בצאתה מהתנור|צילום: נופר צור, mako אוכל
עוגת קוקוס ולימון לפסח - יש מספיק לכולם (צילום: נופר צור, mako אוכל)
יש מספיק לכולם|צילום: נופר צור, mako אוכל

4 מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח, קוקוס, אבקת אפייה ושקדים טחונים. מערבבים.

5 מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומערבבים.

6 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומפזרים שקדים פרוסים מעל.

עוגת קוקוס ולימון לפסח - מנה אישית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
זה קצת קטן, אבל נתחיל בזה|צילום: נופר צור, mako אוכל

7 אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8 מקשטים באבקת סוכר, מצננים ומגישים.

** את הלימון (מיץ וקליפה) אפשר להחליף בתפוז.