אוכל
צילום׃ סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים

מחפשים מנה עיקרית צמחונית לחג? מצאנו לכם משהו טעים וחגיגי במיוחד: זוכרים את מאפה עלי הגפן המיתולוגי של ג'וז ולוז? הוא חזר לתפריט החדש של קזינו סן רמו והשגנו לכם את המתכון. תתארגנו על עלי גפן, ויאללה

נועה לוי | קבוצת סן רמו | פורסם 21/04/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית 25X35:

1 צנצנת עלי גפן משומרים/צרור עלי גפן טריים

1 חציל

1צרור כוסברה

צרור נענע

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור שמיר

1 צרור בצל ירוק 

שלושת רבעי כוס שמן זית

כוס אורז עגול

2 תפוחי אדמה בינוניים

רבע כוס מיץ של עגבנייה סחוטה

4-5 כוסות ציר ירקות חם/מים חמים

לצזיקי:

1 שן שום

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

קצת מלח

200 גרם (1 גביע) יוגורט

קליפה מגוררת מלימון אחד

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 אם משתמשים בעלי גפן משומרים: מפרידים את עלי הגפן ומשרים במים במשך כעשר דקות. אם משתמשים בצרור עלי גפן טריים: מקפיאים אותם לכמה דקות (במקום חליטה).

2 מטגנים את החצילים: מחממים שליש כוס שמן זית במחבת. מקלפים את החציל ופורסים אותו לאורכו לרצועות. כשהשמן חם, מטגנים את כל פרוסות החציל עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג לספיחת עודפי שמן.

>> מתכונים לפסח

3 מכינים את האורז: מחממים שמן זית על מחבת רחבה ובינתיים קוצצים דק את הכוסברה, הנענע, השמיר והבצל והירוק (לא חייבים להכניס את כולם יחד למחבת). מטגנים את כל עשבי התיבול עד שהם מחליפים צבע לירוק כהה עמוק.

4 מוסיפים למחבת את האורז, מתבלים במלח ומערבבים כמה דקות עד שגרגרי האורז מלבינים. מורידים מהאש.

5 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות של ס"מ ומורחים מעט שמן זית על כל הפרוסות.

6 מרכיבים את המאפה: מניחים על התבנית שכבה אחת של תפוחי אדמה ומעליהם מניחים את עלי הגפן עד שנוצרת שכבה אחידה ללא "חורים".

7 שופכים על עלי הגפן את תערובת האורז ועשבי התיבול ומסדרים בעזרת כף.

8 קורעים את פרוסות החציל ומסדרים מעל שכבת האורז. מוזגים מעל החצילים את מיץ העגבנייה (על כל המאפה).

9 שופכים בהדרגה ציר ירקות/מים על המאפה כדי שהאורז ייספג (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות).

10 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את שכבת עלי הגפן האחרונה. מקפידים שוב שהיא אחידה וללא חורים. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כשלושים דקות. מוציאים, ומוודאים שהאורז מוכן. אם לא, מחזירים לתנור להמשך אפייה (עם נייר כסף).

11 כשהאורז מוכן, מסירים את נייר הכסף, מפזרים מעט שמן זית מעל ואופים עשר דקות נוספות כדי שעלי הגפן למעלה יהפכו קריספיים.

12 מכינים את הצזיקי: כותשים את השום ומערבבים בקערה עם כל יתר המרכיבים.

13 מגישים את המאפה על הצזיקי ועם עוד קצת מיץ עגבנייה מעל וזוללים.

* כדי להפוך את המנה לפרווה/טבעונית, משמיטים את הצזיקי ומגישים עם תוספת טחינה.

* מומלץ לקרר את המאפה לפני שחותכים אותו ומגישים, החיתוך יהיה קל יותר. 

מאפה עלי הגפן של נועה לוי הוא חלק מהתפריט המחודש בקזינו סן רמו, נחמה 2 תל אביב. טלפון: 051-5531835. א-שבת 08:30-01:00

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)
עם הצזיקי המצוין|צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור