צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
לאפות כשרות לפסח
לא חייבים לאכול מצות כל פסח, אפשר להתפנק עם לאפות כשרות לפסח שאין בהן גלוטן אבל יש בהן הרבה דברים טובים (ורק 5 מרכיבים!), מרקם שלא נופל מהמקור ואפשר להעמיס עליהן או לגלגל אותן עם כל תוספת שאוהבים
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 23/04/24
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-6-8 לאפות:
120 גרם קמח שקדים/אבקת שקדים
120 גרם קמח טפיוקה/קמח אורז/קורנפלור (עדיף טפיוקה)
400 מ"ל חלב קוקוס (שימו לב, לא קרם קוקוס)/שמנת מתוקה 12% (לא יותר - אחוז השומן קריטי פה)
מעט מלח למנות מלוחות
מעט סוכר למנות מתוקות
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
המתכון תוקן ונערך מחדש באפריל 2022
1 מערבבים את שלושת המרכיבים בבלנדר או טורפים יחד בקערה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
2 מתבלים בסוכר או מלח – תלוי אם רוצים להכין מנות מתוקות או מלוחות.
![לאפות ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2019/04/21/lafa_gf_pile_g.jpg)
3 מחממים מחבת, משמנים אותה ויוצקים עליה מהבלילה. מטגנים כל צד כמה שניות, מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
4 אפשר להגיש חם או קר. מומלץ לאחסן את הלאפות במקרר כדי שיישמרו רכות.
![לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2019/04/21/gf_laffa_avocado_g.jpg)
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".