אוכל

לחמניות קמח מצה עם אגוזים וצימוקים

תשכחו מלחמניות פסח קשות ללעיסה ולעיכול. הלחמניות האלה אווריריות, תפוחות, רכות וקלות כמו נוצה

שי-לי ליפא | אתר cookeat | פורסם 16/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 305 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

2 כוסות (480 מ"ל) מים מינרליים

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות (240 גרם) קמח מצה

6 ביצים

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס

להגשה:

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 יוצקים מים ושמן לסיר, זורים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה.

3 מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך בחישה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את הצימוקים והאגוזים.

4 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים על התבנית וזורים מעל מלח גס.

5 אופים כ-45 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.

* הערה: אפשר לאלתר עם התוספות ולהחליף את הצימוקים והאגוזים בבצל מטוגן, זיתים מגולענים ומה שאוהבים.

>> המתכון באדיבות אתר cookeat

>> ההמלצות שלנו לארוחת החג: עיקריות, תוספות וקינוחים

>> כל המתכונים לפסח