לחמניות קמח מצה עם אגוזים וצימוקים
תשכחו מלחמניות פסח קשות ללעיסה ולעיכול. הלחמניות האלה אווריריות, תפוחות, רכות וקלות כמו נוצה
שי-לי ליפא | אתר cookeat
| פורסם 16/04/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (18 מנות):
2 כוסות (480 מ"ל) מים מינרליים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות (240 גרם) קמח מצה
6 ביצים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס
להגשה:
מלח גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 יוצקים מים ושמן לסיר, זורים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה.
3 מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך בחישה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את הצימוקים והאגוזים.
4 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים על התבנית וזורים מעל מלח גס.
5 אופים כ-45 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
* הערה: אפשר לאלתר עם התוספות ולהחליף את הצימוקים והאגוזים בבצל מטוגן, זיתים מגולענים ומה שאוהבים.
>> המתכון באדיבות אתר cookeat