אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מוס שוקולד עם מצה מקורמלת

קינוח מיוחד לחג הפסח של מוס של שוקולד מריר ונוגט לצד מצות מצופות בקרמל סוכר

אביב משה | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים, מופרדות

4 כפות סוכר

250 גרם שוקולד מריר, מומס

3 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות מתמחות לצרכי אפייה)

1 מיכל שמנת להקצפה

למצות המקורמלות:

חצי חבילת מצות, שבורות

10 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 המצות המקורמלות: מכינים קרמל מהסוכר - שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת על להבה בינונית, מנערים קלות את המחבת עד שהסוכר מתחיל להינמס, מוסיפים את שארית הסוכר וממשיכים על חום בינוני-נמוך לנער את המחבת עד שכל הסוכר נוזלי ומתקבל גוון זהוב וקרמלי. מסירים מהאש ומפזרים שבבי מצה על הקרמל ובעזרת כף עץ מערבבים את כל שבבי המצה עד שהם נעטפים בקרמל. מניחים על נייר אפייה או משטח סיליקון לצינון.

2 להכנת המוס: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השוקולד שהמסנו, ואת אבקת הנוגט.

3 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ובתנועות קיפול עדינות ובהדרגה, מאחדים בין תערובת השוקולד והחלמונים והקצפת למוס אחיד. 4. מעבירים את התערובת המאוחדת לשק זילוף ומזלפים את המוס לתבנית שקעים מסיליקון, בצורת חצי כדור. מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.

5 אחרי ההקפאה, מחלצים בעדינות את המוס מהתבנית, ומצפים את הכיפות החצי קפואות בשבבי המצות המקורמלות. מעבירים חזרה למקפיא בתוך כלי אטום כדי שהמוס יתייצב יותר כששבבי המצות מצפים אותו.

6 ניתן לשמור במקפיא עד שעה לפני ההגשה ובעת ההגשה לזלף מעט שוקולד חם מומס או לחילופין לקשט עם פירות העונה.