צילום׃ קרן אגם, mako אוכל
עוגת תפוזים ומרציפן לפסח
מה אתם חושבים? שבפסח לא תרצו משהו מתוק ליד הקפה? ברור שתרצו! ואם אנחנו מכירים אתכם - זה בדיוק המשהו שיבוא לכם: עוגה תפוזית עסיסית ודשנה, עם כמה גוונים של שקדים והמון טעם של עוד
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 30/03/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
3 ביצים גדולות
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
100 גרם חמאה רכה
שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
כפית אבקת אפייה
חצי כוס (50 גרם) קוקוס טחון
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים לאבקה
100 גרם קוביות מרציפן (מצופה שוקולד או רגיל)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
3 מוסיפים מיץ תפוזים, אבקת אפייה, קוקוס ושקדים טחונים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים פנימה את קוביות המרציפן ומערבבים.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים ומקשטים באבקת סוכר.
* העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.
* לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה