פוקצ'ת עננים
אחרי לא מעט שדרוגים ודיוקים, הפוקצ'ה הזאת הפכה לאחד הלהיטים בסדנאות הבישול של טל מאירי: הבצק מורכב מקמח שקדים ותערובת גבינות, מקבל לאחר האפייה קראסט שזוף ומרקם אוורירי ורך, וכל ההכנה לוקחת כלום זמן
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבלילה:
350 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת שמנת, מינימום 25% שומן
160 גרם קמח שקדים
3 ביצים
1 כף אבקת אפייה
1 כף קמח קוקוס
לתיבול:
רבע כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
מחטי רוזמרין מגבעול אחד
חופן עלי אורגנו טרי
2 כפיות תימין טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים במיקסר את מצרכי הבלילה ומעבדים על מהירות בינונית כ-3 דקות עד קבלת מסה אחידה.
2 מרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה ויוצקים את המסה. משטחים בעדינות לגובה אחיד באמצעות מרית או ידיים משומנות.
>> באינסטגרם של טל תמצאו עוד מתכונים מעולים
3. מזלפים את השמן על המסה בצורה אחידה ומפזרים את כל חומרי התיבול והמלח.
4 אופים במשך 30 דקות עד שהפוקצ'ה תופחת ומזהיבה. מקררים בטמפרטורת החדר ופורסים לגודל הרצוי.
המתכון מתוך ספר חוברת המתכונים הראשונה של טל מאירי, בעלת קליניקה לטיפול פרטני בגיל הרך, מתכונאית ובעלת סדנאות בישול אוכל קטוגני ודל פחמימה "בישול טבעי". לרכישת הספר און ליין.
חג שמח!