לחמניות מקמח שמרים כשר לפסח
רגילים להתפשר בפסח על עיסת הביצים וקמח המצות שנהוג מסיבה לא ברורה לקרוא לה "לחמנייה"? קבלו את השדרוג של החיים שלכם לחג הקרוב: לחמניות כשרות לפסח שהן אשכרה לחמניות. שמישהו כבר יביא ריבה ונתחיל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
350 גרם (1 שקית) קמח השמרים הכשר לפסח
30 מ"ל (2 כפות) שמן
125 מ"ל (חצי כוס) מים
1 כף דבש או סילאן
1 ביצה L
1 חלמון L
חצי כפית מלח
להברשה:
חלבון
שומשום או פרג
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, שמן, מים, דבש, ביצה, חלמון ומלח ולשים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ויוצרים צורת עיגול. מניחים בתוך קערה.
3 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט.
4 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים.
5 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומסדרים באופן מרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
6 מכסים את הלחמניות ומתפיחים 30-40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות.
8 מברישים את הלחמניות התפוחות בחלבון ומפזרים שומשום או פרג.
9 אופים 12-17 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.
10 מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית החמה במגבת ומניחים ללחמניות להצטנן.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט
לאור שאלות הגולשים הרבות, להלן תשובות מחברת אסם:
• הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן
• שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח
• המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח
• התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות
>> בפעם שעברה הכנו מאפינס שוקולד, קפה ושקדים מושלמים לקפה של אחה"צ