אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

עוגות קוקוס אישיות לפסח

אל תרימו גבה, פסח ממש מעבר לפינה ואם היינו במקומכם, היינו מתחילים להתכונן. הנה מתכון טוב להתחיל ממנו לקינוח קטן ומתוק על טהרת הקוקוס

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 26/03/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה המקום להודות, שחופשת הלידה שלי באה לי בדיוק בזמן. וכשאני אומרת "בדיוק בזמן" אני מתכוונת לזמן שידור העונה האחרונה בהחלט של התכנית של מרתה סטיוארט. בכל יום צפיתי באישיות הטלוויזיונית האהובה עלי מסבירה לנו איך אנחנו יכולים להיות טובים יותר – לבשל ולאפות טוב יותר, לסדר ולנקות את הבית טוב יותר וליצור קישוטים טובים יותר ממתכת מגלוונת, אקדח דבק חם ועלי זהב אכילים.

דרך התכנית שלה הכרתי את האופה המופלא ניק מלג'יירי, שאת ארסנל ספרי האפייה המרשימים שלו התחיל להוציא עוד בסוף שנות השמונים. מיהרתי והזמנתי את !Bake שהוא לא רק ספר בסיסי מעולה, אלא שיש בו כמה טכניקות מועילות ששווה לאמץ. המתכון הבא לקוח מתוכו עם עיבוד קל שלי – העוגות במקור לא היו כשרות לפסח וטכניקת העשייה שלהן הייתה שונה. התוצאה היא חטיף מתוק לימי הפסח שמזכיר את מקרון הקוקוס הרגיל (אלו שעשויים מקוקוס, חלבונים וסוכר) – אבל הרבה יותר נימוחים ורכים, ועם כיפה פריכה. מי שלא אוהב את השילוב של לימון וקוקס, יכול להחליף את גרידת הלימון בתפוז או להשמיט בכלל. 

מרכיבים :

4 חלבונים (עדיף בטמפרטורת החדר, אבל לא חובה)

גרידה מרבע לימון או רבע תפוז

100 גרם חמאה, מומסת

3/4 כוס סוכר (אפשר גם לקמץ ולהשתמש בחצי כוס)

1/2 כוס אבקת שקדים טחונה דק

1/2 1 כוסות קוקוס טחון

קורט מלח

מעט קוקוס קלוי לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 מקציפים את החלבונים במיקסר עם וו הקצפה (או במיקסר ידני). כשמתחילות להופיע בועות צפופות מוסיפים מעט מהסוכר, רק כדי לעזור לחלבונים להקציף. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת חלבונים חלקה ורכה. אין צורך להקציף מדי. מוסיפים את גרידת הלימון והחמאה המומסת ומקציפים עד שהם נטמעים בתערובת. 

3 מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר אבקת השקדים, הקוקוס והמלח. מוסיפים לחלבונים חצי מהתערובת היבשה ומקציפים עד שהם נטמעים בבלילה. מוסיפים גם את החצי השני ומערבבים אותו פנימה בתנועות קיפול עם לקקן. 

4 משמנים תבנית שקעים (עדיף מסיליקון), ממלאים כל שקע עד 3/4 הגובה ומוסיפים קצת קוקוס קלוי לקישוט. אופים במרכז התנור (או בשליש התחתון) כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של העוגות מזהיב. אם החלק העליון מזהיב מהר מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך באפייה. 

כמה הערות חשובות:* קוקוס קלוי אפשר לקנות בתפזורת בחנויות ורשתות טבע או במקומות שמוכרים "על המשקל".* המתכון מספק 12 מאפים בגודל מאפינס, או 24 מאפים בגודל מיני מאפינס. לחלופין, אפשר לאפות את הכמות בתור עוגה אחת שלמה בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ - רק שימו לב לזמני האפייה. 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט שעועית ירוקה>> לכל המתכונים לפסח