אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

קציצות עוף עם חומוס וירקות

קציצות הן אומנם מנה ביתית, אבל מצד שני - כשמכינים אותן כמו שצריך, עם תיבול מדויק ותוספות מעניינות, הן יכולות לשמש יופי של עיקרית לליל הסדר. רוצים להיות בטוחים שהמתכון אמין וטוב? לכו על מתכון של פסקל

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 07/04/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

חצי קילו בשר חזה עוף טחון

חצי כוס שקדים קצוצים דק

5 גבעולי כוסברה קצוצים דק

5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

1 בצל גדול, קצוץ

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

2 שיני שום, כתושות

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

5 שיני שום, כתושות

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

3 כוסות מים

2 כוסות גרגרי חומוס ששרו לילה במים

250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות

3 עלי סלק ירוק (מנגולד), חתוכים לרצועות בינוניות

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הקציצות בקערה עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל 3-4 ס"מ ומסדרים על מגש.

2 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים.

>> מתכונים לפסח

>> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין

3 מוסיפים חצי כוס מים ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את שאר הנוזלים, מכסים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את כדורי העוף וגרגירי החומוס המסוננים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.

>> והנה עוד עיקריות מומלצות לפסח

5 מוסיפים את הדלעת והמנגולד ומבשלים עוד 30-40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.