עוגת שיש קינמון לפסח
צריך להודות: פעם אפייה לפסח הייתה משימה מאתגרת, היום הרבה הרבה פחות. תראו למשל את עוגת השיש החלומית הזאת, שהיא אגב גם פרווה וללא הפרדת ביצים - הייתם מאמינים שהיא כשרה לפסח? אז התשובה היא כן, לגמרי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
עם השנים פסח הולך ונעשה חג שאפשר לאפות בו המון עוגות, עוגיות ומאפים שווים ומוצלחים, בלי להתבאס שאין מבחר. אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לקנות קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי, מולינו או קונדיטור ולהשתמש בו בעוגות בחושות כשרות לפסח - ככה אין מחסור, והתוצאה לא פחות טובה. למעשה, בדרך כלל ההבדל בכלל לא מורגש. את העוגה הזו הכנתי כי אני יודעת כמה אנשים אוהבים עוגות טורט, במיוחד כאלה עם תפוזים וקינמון. הגשתי אותה לאורחים, ואף אחד לא שם לב שהיא מקמח ללא גלוטן.
מרכיבים :
תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס"מ:
7 ביצים
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1 שקית או 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח ללא גלוטן
2 כפות אבקת קינמון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 אם יש לכם תבנית אנג'ל עם רגליים, שהופכים אחרי האפייה, לא משמנים אותה. אם משתמשים בתבנית אחרת משמנים היטב.
3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 6-7 דקות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה ואוורירית. מוסיפים וניל ושמן וממשיכים להקציף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב מקציפים. בשלב הזה הבלילה פחות סמיכה, וזה בסדר.
4 מוסיפים אבקת אפייה וקמח ללא גלוטן וטורפים מעט עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.
5 מעבירים שני שלישים מהבלילה לתבנית. לשליש שנותר בקערה מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחומה.
6 מעבירים את הבלילה של הקינמון מעל הבלילה שבתבנית ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות שיש.
7 אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
8 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הערות:
** העוגה תישמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
** לעוגת שיש שוקולד מחליפים את הקינמון ב-50 גרם שוקולד מריר מומס ועוד כף אבקת קקאו.