אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קרואסון פרובאנס כשר לפסח

ירחי מרציפן מפנקים בתוספת של ריבת משמש חלקה וצנוברים

אורן בקר | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.2 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

2.5 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים

2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר

2 כפיות ריבת משמש חלקה (ללא גושי פרי)

1 חלבון ביצה

1 כפית רוזטה או תמצית שקדים

לציפוי:

1 חלבון

1/4 כוס צנוברים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במערבל עם וו גיטרה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר וריבה.

2 מוסיפים חלבון וכפית רוזטה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד הדומה למרציפן.

3 יוצרים מהבצק 6 גלילים בקוטר 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 10 ס"מ ומעצבים מכל אחת צורת סהרון קטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מושחים כל סהרון בחלבון ומפזרים מעל צנוברים.

5 אופים את הסהרונים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.

6 מוציאים מהתנור ומצננים. כשהסהרונים מגיעים לטמפרטורת החדר הם מתייצבים ואז קל מאוד לחלצם מהתבנית.

7 לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל. שומרים עד יומיים–שלושה בכלי אטום.

* אפשר להחליף את השקדים ואת הצנוברים באגוזים שונים, ולגוון כך את המתכון.