קרואסון פרובאנס כשר לפסח
ירחי מרציפן מפנקים בתוספת של ריבת משמש חלקה וצנוברים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (24 מנות):
2.5 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים
2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
2 כפיות ריבת משמש חלקה (ללא גושי פרי)
1 חלבון ביצה
1 כפית רוזטה או תמצית שקדים
לציפוי:
1 חלבון
1/4 כוס צנוברים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 במערבל עם וו גיטרה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר וריבה.
2 מוסיפים חלבון וכפית רוזטה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד הדומה למרציפן.
3 יוצרים מהבצק 6 גלילים בקוטר 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 10 ס"מ ומעצבים מכל אחת צורת סהרון קטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מושחים כל סהרון בחלבון ומפזרים מעל צנוברים.
5 אופים את הסהרונים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.
6 מוציאים מהתנור ומצננים. כשהסהרונים מגיעים לטמפרטורת החדר הם מתייצבים ואז קל מאוד לחלצם מהתבנית.
7 לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל. שומרים עד יומיים–שלושה בכלי אטום.
* אפשר להחליף את השקדים ואת הצנוברים באגוזים שונים, ולגוון כך את המתכון.