פטריות ממולאות עוף
הנה לכם יופי של מתאבן לליל הסדר: פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול, שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה ויחזיקו אותם עד "מה נשתנה" לפחות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
24 פטריות גדולות
500 גרם חזה עוף
5 שיני שום
1 בצל גדול
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
חופן נענע קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
צרור גבעולי סלרי פרוסים דק
2 לימונים פרוסים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. קוטמים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן.
2 במטחנת בשר טוחנים ביחד חזה עוף, שום ובצל. מוסיפים לתערובת את רגלי הפטריות הקצוצות, פטרוזיליה, נענע ושמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.
3 משמנים מגש אפייה ומסדרים את הפטריות בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן במעט שמן זית ומתבלים במלח.
4 ממלאים את הפטריות בתערובת.
5 בסיר עם מעט שמן מטגנים את הסלרי ואת הלימונים למשך כ-5 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה.
6 שופכים את המים עם הסלרי והלימון בעדינות לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 25 דקות.
המתכון באדיבות השף ניר צוק למשק ארצי, מותג העופות הטבעיים.