אוכל
צילום׃ דודו אזולאי, משק ארצי

פטריות ממולאות עוף

הנה לכם יופי של מתאבן לליל הסדר: פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול, שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה ויחזיקו אותם עד "מה נשתנה" לפחות

ניר צוק | משק ארצי | פורסם 02/04/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

24 פטריות גדולות

500 גרם חזה עוף

5 שיני שום

1 בצל גדול

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ

חופן נענע קצוצה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

צרור גבעולי סלרי פרוסים דק

2 לימונים פרוסים

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. קוטמים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן.

2 במטחנת בשר טוחנים ביחד חזה עוף, שום ובצל. מוסיפים לתערובת את רגלי הפטריות הקצוצות, פטרוזיליה, נענע ושמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.

3 משמנים מגש אפייה ומסדרים את הפטריות בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן במעט שמן זית ומתבלים במלח.

4 ממלאים את הפטריות בתערובת.

5 בסיר עם מעט שמן מטגנים את הסלרי ואת הלימונים למשך כ-5 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה.

6 שופכים את המים עם הסלרי והלימון בעדינות לתוך התבנית. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 25 דקות.

המתכון באדיבות השף ניר צוק למשק ארצי, מותג העופות הטבעיים.

 

>> לכל המתכונים לפסח
>> סופלה שוקולד כשר לפסח
>> איך מכינים קישוטים מירקות?