אוכל
צילום׃ חגית גורן , mako אוכל

אלפחורס כשרה לפסח

אלפחורס זה אהבה, קשר ארוך טווח שאנחנו דואגים לטפח כל השנה, אז למה שנעצור בפסח? בוטיק סנטרל מפרגנים במתכון פשוט לתענוג שכולו קוקוס וריבת חלב בגרסה נטולת חמץ. עוד צעד בדרך לחג שמח באמת

עופר גל | בוטיק סנטרל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

150 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח תפוח אדמה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) קורנפלור

100 גרם (חצי כוס) קמח תירס לבן

160 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

200 גרם חמאה

2 חלמונים

1 חלבון

40 גרם (5 כפות) גלוקוזה

30 גרם (4 כפות) שקד מולבן טחון

30 מ"ל מים קרים

4 גרם אבקת אפיה כשרה לפסח

מילוי:

300 גרם ריבת חלב

ציפוי:

30 גרם ריבת חלב

30 גרם קוקוס לבן

מעט רום חום לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות.

2 מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, גלוקוזה, חלבון, חלמונים ומים, עד קבלת מרקם קרמי.

3 מוסיפים את הקמחים, שקדים ואבקת אפייה, ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

4 מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.

5 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עוגיות בעזרת הקורצן (את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש).

6 מסדרים מבלי להצמיד את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור. אופים במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-135 מעלות, ועוד 25 דקות ב-100 מעלות. שומרים על פריכות העוגיות.

7 ממלאים 300 גרם ריבת חלב בתוך שק זילוף, מזלפים על מחצית מכמות העוגיות מעט ריבה (כ 12 גרם לעוגייה) וסוגרים עם עוגייה נוספת.

8 מדללים את 30 גרם ריבת החלב הנוספת עם הרום וקצת מים.

9 שופכים את הקוקוס לצלחת עמוקה.

10 מגלגלים את כל דפנות העוגיות בתערובת ריבת החלב ואחר כך בצלחת הקוקוס.