בייגל לפסח
במקום סתם לחמניות - השנה חוגגים את חול המועד עם בייגל לכל דבר. רוצים לסגור ארוחת בוקר? צרפו אליו גבינת שמנת וסלמון מעושן, בנוהל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
400 מ"ל (כוס ושני שליש) מים
100 מ"ל שמן צמחי (או 100 גרם מרגרינה/חמאה)
30 גרם סוכר (2.5 כפות)
400 גרם קמח מצה (3 כוסות ושליש)
מעט מלח
8 ביצים
להברשה: ביצים מעורבבות במעט מים
לפיזור: מלח ים או אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר בינוני מים, שמן וסוכר על חום נמוך, עד לסף רתיחה.
2 מוסיפים קמח מצה ומערבבים בכף עץ במהירות בכיוון אחד.
3 ממשיכים לערבב דקה או שתיים נוספות, כדי להמשיך לבשל את קמח המצה ולצמצם חלק מהנוזלים.
4 מעבירים את הבצק לקערה או למיקסר שולחני עם וו לישה.
5 ממליחים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב, עד שהביצים נבלעות בבצק.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מחלקים את הבצק לשני חלקים, ואז כל חלק ל-10 חלקים שווים, ומעצבים לצורת לחמנייה. נועצים במרכז הלחמנייה את האצבע המורה, ומסובבים עד שהחור מתרחב ונוצרת צורת בייגל.
9 מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים.
10 מברישים בתערובת הביצים ומפזרים מלח ים או אגוזי מלך גרוסים.
11 אופים 35 עד 40 דקות, ומגישים.
* המתכון באדיבות מלון ענבל