אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

מצה בריי מתוקה של עדיקוש

מצה בריי זה תמיד טעים - עם גבינות, בלי גבינות, עם סוכר, בלי סוכר, לתערובת המצות הרטובות והביצים יש את הקסם שלה. אבל המצה בריי הזאת? היא לא סתם טעימה, היא פשוט עונג צרוף (ותודה לשמנת המתוקה ולקינמון)

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 05/04/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 מצות

חצי כוס חלב 

3 כפות סוכר 

מעט קינמון 

5 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה, לטיגון 

אופן ההכנה:

עוד מתוקים לפסח

כל המתכונים לפסח

1 שוברים את המצות לחתיכות קטנות ושמים בקערה.

2 מוסיפים חלב, סוכר וקינמון ומניחים ל-10 דקות, כדי לתת למצות להתרכך.

3 מוסיפים ביצים ושמנת מתוקה ומערבבים.

4 ממיסים את החמאה במחבת מעל להבה נמוכה. 

5 שופכים פנימה את בלילת המצות ומטגנים כמו חביתה מקושקשת. מערבבים כל הזמן עד לקבלת צבע זהוב. 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

מצה בריי מתוקה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
מצה בריי מתוקה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

** אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה ולהוסיף אגוזים, מייפל ו/או פירות.