לפני הכל, החרוסת הקבועה שלנו - מתכון של דורית נרקיס

המצרכים:
200 גרם אגוזי מלך (לא קלויים)
150 גרם שקדים (לא קלויים ולא קלופים)
200 גרם אגוזי לוז (לא קלויים ולא קלופים)
250 גרם תמרים (עדיף מג'הול) או ממרח תמרים
150 גרם צימוקים
4-5 תפוחי גולדן דלישס ו/או יונתן (קלופים)
3/4 עד כוס יין לבן/אדום לא מתוק
כ-280 גרם סילאן (3/4 עד כוס)

>> כל המתכונים לפסח

אופן ההכנה:

1. משרים את הפירות היבשים במים ללילה. אם אין לכם לילה לפני, אפשר להשרות במים חמים לכמה שעות.

2. טוחנים את כל החומרים היבשים עד למידה הרצויה. דורית טוחנת את האגוזים עד למידה בינונית, בגלל שאח"כ היא מערבבת את כל החומרים בטחינה נוספת ואנחנו לא רוצים חרוסת מאבקת אגוזים. מניחים בצד.

3. מגררים את התפוחים בפומפייה או בפוד פרוססור ומניחים בצד. מסננים את מי ההשריה של הפירות היבשים (לא חייבים לייבש לחלוטין) וטוחנים עד לקבלת עיסה משחתית.

4. מתחילים לערבב את הכל, אפשר בעזרת הידיים, בקערה גדולה מאוד או בסיר, אבל עדיף במעבד מזון.

5. מוסיפים סילאן ויין לפי הטעם. משתדלים שהחרוסת לא תצא דלילה מדי.

המתכון מתוך הבלוג טעים!

למתכון המלא, עם כל הטיפים: חרוסת של דורית

החרוסת של פסקל (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
חרוסת. אין שתיים אותו הדבר|צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

הטריפוליטאית - מתכון של פסקל פרץ רובין

כאן מייצרים מהעיסה כדורים. כשמברכים ומחלקים את כדורי החרוסת לסועדים נוהגים לדלל אותם עם מעט חומץ או יין אדום מתוק.

המצרכים (10 כדורים):
250 גרם תמרים מעוכים
חצי כוס עד כוס כוס יין אדום מתוק
150 גרם אגוזי מלך, גרוסים דק
100 גרם שקדים, טחונים דק
חצי כוס צימוקים
1 תפוח עץ גרני סמית, קלוף ומגורר דק

אופן ההכנה:

1. שמים את התמרים בסיר, מוסיפים את היין ומעמידים על להבה נמוכה.

2. מערבבים ומוסיפים את כל שאר החומרים. בוחשים לעיסה אחידה ומוצקה.

3. מסירים מהלהבה וצרים כדורים. מניחים לייבוש.

 למתכון: חרוסת של פסקל פרץ רובין

הפולנית - מתכון של גולשת mako צופיה גנט

המצרכים:
2 בננות מרוסקות
2 תפוחים ירוקים מגוררים
80 גרם אגוזים קצוצים (או יותר)
רבע כוס יין אדום
מעט ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ומקבלים חרוסת פולנית מושלמת.

חרוסת. גם הצבעוניות משתנה (צילום: chava goldstain, ShutterStock)
חרוסת. גם הצבעוניות משתנה|צילום: chava goldstain, ShutterStock

התימנית - מתכון של גולשת mako בתיה טסה

המצרכים:
חבילה של תמרים מעוכים
כוס מיץ ענבים
חצי כוס יין
כוס וחצי של בוטנים ואגוזים קצוצים דק-דק
חצי כוס שומשום קלוי
כף ג'ינג'ר

אופן ההכנה:

מערבבים הכל טוב טוב לעיסה רכה וטעימה.

ההונגרית - מתכון של דנה בק

חרוסת של תמרים, אגוזים ותפוחי עץ.

המצרכים:
4-5 תפוחי גרני סמית'
ממרח תמרים (או תמרים בוואקום, טחונים) - בערך 300 גרם
כ-200 גרם אגוזים, איזה שאוהבים
מעט ברנדי

אופן ההכנה:

1. מגררים את תפוחי העץ בפומפייה ומוסיפים את ממרח התמרים.

2. שוברים את האגוזים בפטיש שניצלים או טוחנים במעבד מזון, ומוסיפים לעיסה. מוסיפים מעט ברנדי.

העיראקית - מתכון של פסקל פרץ רובין

חרוסת קלילה ונוזלית, בזכות ריבוי הסילאן.

המצרכים (8-10 מנות):
300 גרם סילאן
150-200 גרם אגוזי מלך שבורים
מעט הל וקינמון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים לקבלת עיסה אחידה.

לא הבטחנו שזה יהיה אסתטי! חרוסת (צילום: Efrat shine, ShutterStock)
לא הבטחנו שזה יהיה אסתטי! חרוסת|צילום: Efrat shine, ShutterStock

המרוקאית - מתכון של גולשת mako שרה אבו-מיטלמן

המצרכים:
חבילת תמרים בוואקום, טחונים
100 גרם צימוקים קצוצים
200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
קורט קינמון

אופן ההכנה:

מעבדים הכל ויוצרים כדורים קטנים בידיים משומנות (ותודה לחמות המרוקאית עליה השלום).

חרוסת של אבי ביטון  (צילום: עושים חג, עושים חג, קשת 12)
חרוסת של אבי ביטון |צילום: עושים חג, עושים חג, קשת 12

חרוסת של אבי ביטון

המצרכים:
חבילת תמרים מגולענים 
תפוח פינק ליידי, קלוף ונקי מגרעינים
חצי כוס יין לקידוש
100 גרם פקאן
100 גרם קוקוס
100 גרם אגוזי לוז
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר
קורט פלפל שחור טחון
3 כפיות תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון למחית חלקה. שומרים בצנצנת.

חרוסת של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
והנה הגרסה של טעימא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

החרוסת של טעימא - מתכון של רוני מנדלמן

המרכיבים:
3 תפוחי עץ מסוג גרנד מגוררים גס
10 תמרים מסוג מג'הול קצוצים דק
2 שזיפים טריים קצוצים או חמישה מיובשים
חצי כפית אבקת סוכר
מעט קינמון
כוס גדולה עם: אגוזי מלך טחונים, שקדים טחונים, אגוזי פקאן טחונים, בוטנים טחונים
חצי כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי החרוסת, למעט היין ומערבלים במיקסר. למי שאוהב מחית חלקה יותר, טוחנים בבלנדר או במעבד מזון.

2. מוסיפים בהדרגה את היין האדום עד שהוא נספג בתערובת. טועמים ואם החרוסת יבשה מדי מוסיפים עוד יין אדום.

לסיפור שמאחורי המתכון

הכתבה פורסמה לראשונה באפריל 2019.