אוכל
mako אוכל
08.04.19

ליל סדר ללא גפילטע פיש

מה דעתכם להחליף את הגפילטע פיש בדג שיכניס טעמים וצבעים אחרים לליל הסדר? קבלו 7 רעיונות

צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

תגידו להתראות לקרפיון וקבלו בתשואות את המושט לשולחן החג: דג חריף ועסיסי שהולך יופי עם מצה. למתכון: דג מרוקאי של ג'קי אזולאי

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

והנה מנה שתכניס לא רק טעמים מעולים וישראליים, אלא גם טונות של סטייל: שיפודי יקיטורי בורי עם עשבי תיבול ושום

צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

הדג המרוקאי של ג'קי מלמעלה הוא אולי קלאסיקה, אבל הסלמון הזה של יונית צוקרמן מותאם בדיוק עבור כל סרבני הדגים שסלמון הוא היחיד שנכנס להם לצלחת. למתכון

צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים

הסלט הזה הוא פתיח מושלם לארוחת חג - ירוקים טובים, תפודים וסלמון עטופים ברוטב עשיר, מתובל ומפנק. למתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אם ישאירו לכם משהו מהמנה הזאת, יהיה לכם אפילו כיף יותר לאכול אותה גם אחרי ליל הסדר: נתחי דניס מפולטים וספייסיים עם ירקות טובים, מעדן. למתכון

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

זה כבר באמת משהו שיקפיץ את שולחן החג שלכם מעבר לגבולות המסורת: סביצ'ה בורי של עומר מילר עם רוטב אסייתי שמכינים ברבע שעה גג. למתכון

צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

עוד מנה להטביע בה את המצה: מושט עם פלפלים בכל הצבעים (רצוי גם עם פלפל חריף, אבל לא חובה). מישהו אמר אנטיתזה לגפילטע פיש? למתכון: מושט ברוטב פלפלים צבעוניים