בראוניז לפסח
במתכון הזה מה שמחליף את הקמח הוא לא קורנפלור ולא קמח מצה, אלא אבקת אינסטנט פודינג כשרה לפסח (בטעם וניל או שוקולד - לבחירתכם). חוץ מזה הבראוניז האלה נהנים מכמות יפה של שוקולד ושל אגוזים קצוצים, כך שפסח או לא פסח - לא צריך לדאוג להם.
בראוניז שוקולד וקוקוס
אנחנו מתחילים עם המתכון הזה כי זה האחד שאנחנו הכנו החג, והתוצאה הייתה כל כך מרשימה וטעימה שאין לנו אלא להפציר בכם לנסות גם. שכבת השוקולד (עם קורנפלור במקום קמח) עשירה וחמאתית בקטע אחר, את שכבת הקוקוס הכפלנו, כדי שתהיה משמעותית יותר, והיא אומנם הייתה משמעותית ומושלמת, וגנאש השוקולד מלמעלה מזכיר שפסח או לא פסח - מדובר בשחיתות מענגת ואמיתית. מתכון של נטלי לוין.
>> למתכון: בראוניז שוקולד וקוקוס לפסח
בראוניז בלי אפייה
בראוניז שוקולדיים-אגוזיים עם אגוזי לוז קלויים (אפשר להמיר בפקאן או להשתמש במיקס אגוזים) בתוך ה"בצק", שעשוי מהאגוזים, תמרים, שמן קוקוס ומייפל. מעל שכבת שוקולד ואגוזים קלויים - בראוניז מושלמים ללא אפייה.
>> למתכון: בראוניז שוקולדיים בלי אפייה
בראוניז פרווה כשרים לפסח
עוד מתכון של בראוני ללא חלב, עם קראסט דקיק. ההכנה שלהם הכי קלה בעולם: ממיסים שוקולד ושמן ופשוט מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים לבלילה שוקולודית. המגזימנים מוזמנים להוסיף לבלילה שברי שוקולד, אגוזים, שקדים, חמאת בוטנים וכו'. וקחו בחשבון את הטיפ של עדיקוש ותעבירו את התבנית לקירור כדי שהכל יתייצב וייחתך לריבועים מושלמים.
>> למתכון: בראוניז פרווה כשרים לפסח
בראוניז פרווה עם אגוזים
גם המתכון הזה שייך לעוגיו.נט, ולכן - אף שלא ניסינו אותו בעצמנו - אנחנו יכולים להבטיח שמדובר בהצלחה. כאן אין חמאה אלא שמן קוקוס (אנחנו רוצים קינוח פרווה, לא?), במקום הקמח יש כאן קורנפלור ושקדים טחונים, והאקסטרה פינוק הוא תוספת של כל מיני אגוזים וגרעינים, שאפילו מצליחים לשוות למעדן הזה שיק בריא. אז אנחנו לא יודעים כמה הוא באמת בריא, אבל טעים זה בטוח.
עוגיות בראוניז במרקם פאדג'
ועוד אחד של עוגיו.נט! הפעם מדובר בעוגיות, אבל רוחן היא רוח בראוניז. הטעם שוקולדי מאוד וטיפה מלחלח, המרקם - מרקם גן עדן.
>> למתכון: עוגיות בראוניז במרקם פאדג'
פאי בראוניז ללא גלוטן
בעוגה הזו, של קרן אגם, הבראוניז לא עומדים לבדם אלא משמשים כמילוי על קלתית של בצק פריך. רגע, בצק פריך בלי קמח? חד משמעית ולגמרי. יוצא מדהים.
>> למתכון: פאי בראוניז ללא גלוטן
בראוניז של אביבה
אביבה פיבקו התמודדה בעונה הראשונה של "מאסטר שף" (זוכרים?), ומאז שמור לה בליבנו ובבטננו מקום של כבוד. במתכון הזה היא מציעה בראוניז נהדרים ששום דבר לא מחליף בהם את הקמח - לבד מעוד קצת שוקולד, חמאה, סוכר ואגוזי מלך. לא תשמעו אותנו מתלוננים.
>> למתכון: בראוניז כשרים לפסח של אביבה פיבקו
בראוניז מרציפן, שוקולד וקוקוס
וזה מתכון של רות אוליבר, שאין בו שקדים או קמח שקדים אבל יש בו מרציפן (!), שעוזר ליצור בראוניז רכים, עשירים וטעימים טעימים. לחובבי הז'אנר.
>> למתכון: בראוניז מרציפן וקוקוס
עוגת בראוניז חגיגית
כאן כבר מדובר בעוגה של ממש - אבל הלב הפועם שלה הוא לב של בראוני. תשאלו את קרם הקפה ואת הטראפלס שלמעלה, הם יגידו לכם שלא היו רוצים לשבת על שום בסיס אחר. אפשר להבין אותם.
>> למתכון: עוגת בראוניז חגיגית
בראוניז ללא גלוטן עם מרכיב סודי
במתכון הזה, של עינת מזור בקר, יש כמה מרכיבים שממש לא הייתם מצפים למצוא בבראוניז. והתוצאה - רכה ועסיסית.
>> מתכון: בראוניז ללא גלוטן עם מרכיב סודי
חג שמח!