גפילטע פיש (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
גפילטע פיש - גרסת קציצת הדג|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

גפילטע פיש

המרכיבים:
2 ק"ג דגים (עדיף קרפיון)
3 בצלים
2 מצות
3 ביצים
קורט מלט
3 כפות סוכר
פלפל שחור
2 כפות קמח מצה (ועוד קצת אם צריך)

לרוטב:
מים
2 גזרים, חתוכים
2-3 בצלים, חתוכים
מלח
פלפל שחור
3 כפות סוכר
ראש של דג

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הדגים וחותכים אותם. אם רוצים לעשות גפילטע פיש קלאסי, שומרים את שתי החתיכות הרחבות שבמרכז כל דג. מרוקנים את החתיכות, אך שומרים שוליים בעובי של 2 ס"מ. את הבשר המרוקן מוסיפים לתערובת אותה נטחן. אם רוצים להכין קציצות דג כמו שבתמונה, פשוט טוחנים את בשר הדגים. 

2. טוחנים פעמיים את בשר הדג. את הבצל והמצות טוחנים רק פעם אחת, בנפרד.

3. טורפים שלוש ביצים עם קורט מלח, מעט סוכר, פלפל וקמח מצה. מוסיפים את הדגים הטחונים ואת הבצל והמצות הטחונות ומערבבים. מקפידים להוסיף את הבצל הטחון ללא הנוזלים שהוא מגיר, כדי שלא ידללו את התערובת. אם התערובת יוצאת דלילה בכל מקרה, מוסיפים עוד קצת קמח מצות כדי לעבות אותה.

4. מכינים את הרוטב: מוזגים מים לחצי גובה הסיר. מוסיפים בצלים, גזרים, מלח, פלפל וסוכר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ראשי הדג ומבשלים שעה.

5. ממלאים את תערובת הדגים בתוך פרוסות הדגים המרוקנות ששמרנו בצד. מהתערובת שנותרה אפשר לעשות קציצות קטנות. אם רוצים לעשות קציצות דגים כמו בתמונה, פשוט יוצרים צורה של קציצות. מעבירים לסיר ומבשלים בתוך הרוטב הרותח כ-5 דקות. מורידים את האש לקטנה ומבשלים במשך שעתיים. אם המים מתאדים, מוסיפים עוד.

6. כאשר הקציצות מוכנות, מפרידים אותן מהרוטב ושומרים במקרר. מגישים עם חזרת.

כבד קצוץ (צילום: בני גם זו לטובה)
כבד קצוץ פולני אמיתי|צילום: בני גם זו לטובה

כבד קצוץ

המרכיבים:
1 ק"ג כבד עוף
5 בצלים, קצוצים
5 ביצים קשות, קצוצות
מלח
פלפל שחור
2 מצות, מפוררות

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הקליפה מהכבדים, וחותכים לקוביות.

2. מטגנים את הבצלים במחבת עמוקה עם שמן. כשהם מתחילים להפוך לשקופים מוסיפים את הכבדים והביצים הקשות, ומטגנים עד שהכבדים מוכנים, אבל לא יבשים. 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את המצות המפוררות.

3. מתבלים את התערובת במלח ופלפל (לא יותר מדי) ומקררים. אחרי שהתערובת התקררה לחלוטין, טוחנים.

מרק עם קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה)
מרק עם קניידלך, לאוהבי הגרסה הגדולה שלהם|צילום: בני גם זו לטובה

מרק עם קניידלך

המרכיבים:
למרק:
ראש כרובית
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
בצל
2 גזרים
קישוא
2 גרונות הודו
2 כרעי עוף
מים
מלח
פלפל שחור
כף וחצי אבקת מרק

לקניידלך (12 יחידות):
4 ביצים
3/4 כוס מים
כף גדושה של שומן עוף או אווז (אפשר להמיר בשמן סויה)
מלח
פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק
1 ק"ג קמח מצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרק: מניחים את כל מרכיבי המרק בסיר, ממלאים מים כגובה חצי הסיר ומבשלים 45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.

2. מכינים את הקניידלך: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.

3. מרתיחים את סיר המרק, יוצרים כדורים מתערובת הקניידלך ומעבירים לסיר הרותח. מבשלים 30 דקות ומוציאים בעדינות לכלי נפרד.

קומפוט (צילום: בני גם זו לטובה)
קומפוט. חייבים בפסח|צילום: בני גם זו לטובה

קומפוט בתיה

המרכיבים:
200 גרם צימוקים
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
2 תפוחי עץ, פרוסים
לימון
כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הפירות היבשים.

2. שמים את כל המרכיבים בתוך סיר וממלאים במים עד כיסוי. מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.

* כל המתכונים באדיבות מסעדת בתיה, חשמונאים 95, תל אביב.

* לפייסבוק של מסעדת בתיה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח
>> הכל טמון בתזמון: לו"ז ההכנות לליל הסדר
>> קינואה, חומוס, ואפילו שוקו: האם זה כשר לפסח?
>> קדירה, מרק וסלט חם: מתכוני שפים לפסח
>> מתכונים: 6 עוגות מעולות לפסח